zbynhu píše: ↑11 říj 2018, 22:12
zbynhu píše: ↑11 říj 2018, 21:41
No, teď jsem při tom večerním button smashingu taky koupil pár pohledávek, o které vůbec nestojím (GetBucks, 11%, do 9M). Ale naštěstí to není úplná tragédie. Chytl Ti něco SMAI? Určitě tam byly GetBucks 13% za fairvalue, current ale dlouhé (někde na konci ředy podle term, takže asi k těm 5Y), pak to samé, jen zpožděné 3Y, pak tam byly 12% s discountem 1% do 2Y (a zřejmě to samé s 11%, které jsem nedopatřením koupil (prošly filtrem YTM over 12%)).
No, asi to bude celkem ošemetný. A vypadá to na dost zmatečný wagon AI...moc parametrů. Když vezmu, že na PM jsem měl/mám asi 50 AI...a tady jak píšeš je těch parametrů ještě víc...
Klidně bys o tom pak mohl napsat do toho vlákna ohledně nastavení AI. Moc si to nedovedu představit...poskytovatelé, výnosy, splatnosti, discount, platební morálka...to je fakt na balík SMAI... Třeba 5Y Mogo na 12% bych asi vzal i zpožděnej 5Y, ale třeba GetBucks, Expresscredit bych asi nebral ani current se slevou na 3Y... Fakt to vypadá na nastavovací masakr...
Jj, když najdu chvíli ,můžu něco sepsat nebo hodit pár screenshotů.
SMAI už mi pár půjček chytilo, vše přesně podle nastavení, s funkčností jsem spokojený.
Aby mi to ale fungovalo opravdu ideálně, viděl bych to na SMAI pro každého poskytovatele zvlášť a u některých ještě více - dle délky splatnosti a výnosu. Kdo by pak ale ty stovky nastavení spravoval, to nevím :D Aktuálně mám pro SMAI asi 5 nastavení, shlukuju dodavatelke dohromady a testuju. Pravda je, že při tom ručním hektickém klikání jsem taky často koupil něco, co bych normálně po úvaze nevzal. Limity jsem si dal pro jistotu nižší a tak toho není moc co pokazit. Až to zabalím v zaměstnání, tak to můžu nastavovat celé dny :lol:
Ty Getbucky mi to nechytilo, mám nastavený filtr max na 48 M.
Co funguje přesně jak má a nastavení bylo docela jednoduché, to je SMAI na CZK, dal jsem si YTM 6,5%, přirážku akceptuji až 0,3% a to se chytá. Odpadla mi tím každodenní starost o CZK.
To já bych to nebral ani bez úvahy. Ale prostě jsem se ukliknul, protože mi to prolezlo filtrem, no...
Taky bych to viděl na hrozný chaos - podle poskytovatelů-výnosů-splatností, to vše ještě vynásobit discountem, případně zpožděním a LTV (a zemí původu)... Nechci nastavovat celé dny, už takhle mě to irituje... Jak jsem psal, AI mám asi 50 a pokud založím nový, tak jen ruční přesun na přední místa je pěkná ***
Třeba Moga mám i podle LTV a asi trošku i geografie (resp. samo Mogo má v různých zemích různé limity na LTV). Ale až na asi necelých 10 výjimek je vše z dob před Mogoexitem, v naivitě čekám, kdy je zase spustím :o).
To CZK je hodně pěkné, i když cut off 6,5 mi přijde vysoký. To snad bere jen 9% půjčky s bonusem 0,2% a délkou 29 a 30 D, ne? A už to nepolape ty 7,5%/0,2%/3M a ani kratší 9%/0,2%/27-28D (ty jsou myslím okolo 6,3%)? Ale pokud se Ti to daří zainvestovávat, tím líp. Ono pokud dobře počítám, tak se 0,1% bonusu zaplatí asi za 3 dny, takže mnohdy je lepší zaplatit bonus (resp. jít níže s YTM), než nemít investováno.
Mám zkušenosti s:
Banky: Airbank.cz , Fio.cz/sk , mbank.cz , expobank.cz, ... celkem cca 10 bank
Devizové společnosti: RoklenFX
P2P: Mintos.com, Roger.cz (dříve Investaukce.cz)
---
Mintos referral:
www.mintos.com/cs/ref/8S41UT
---