Peněženky


Vše o kryptoměnách a alternativních investicích.
GOGO7
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 2138
Registrován: 04 pro 2017, 20:08
Reputace: 1025
Kontaktovat uživatele:

Re: Kryptomeny a ICOs

Příspěvek od GOGO7 » 06 led 2018, 15:56

Dotaz naprostého laika na krypto: Koupil jsem měny a žádám o převední do mé hardwarové peněženky Trezor. Mělo by stačit udat jen můj QR kód Trezoru? Nebo je nutný číselný kód? Musím mít přitom pro příjem měn hardwarovou peněženku aktuálně stále připojenou na PC nebo se vše načte do PC a po připojení se dostane do peněženky? Je to nejspíš velmi naivní dotaz, ale přes počítače i krypto nejsem zrovna expert, proto prosím zkušenější kolegy o radu. Díky :)

Uživatelský avatar
ch4
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 316
Registrován: 16 zář 2017, 20:52
Reputace: 154
Kontaktovat uživatele:

Re: Kryptomeny a ICOs

Příspěvek od ch4 » 06 led 2018, 21:46

GOGO7 píše:Dotaz naprostého laika na krypto: Koupil jsem měny a žádám o převední do mé hardwarové peněženky Trezor. Mělo by stačit udat jen můj QR kód Trezoru? Nebo je nutný číselný kód? Musím mít přitom pro příjem měn hardwarovou peněženku aktuálně stále připojenou na PC nebo se vše načte do PC a po připojení se dostane do peněženky? Je to nejspíš velmi naivní dotaz, ale přes počítače i krypto nejsem zrovna expert, proto prosím zkušenější kolegy o radu. Díky :)
Ahoj, nemam Trezor, ale Ledger Nano S, ale predpokladam, ze princip bude stejny. Pripojeny k PC musis byt jen pro odesilani (pro potvrzeni platby), pro prijem ne. A penize se posilaji na adresu pro prijem pro konkretni menu. Je jina prijimaci adresa pro prijem napr. Ethereum vs. adresa pro Bitcoin. Koukni se na to, pro kazdou menu tam bude jina adresa.

Jinak zadavas vetsinou nejaky kod ve stylu "0x0dqe3eqdsad3e...". Za QR kodem se skryva prave tento kod, vetsinou ho najdes i pod timto QR kodem napsany.
CZK:Fundlift,Bondster,Upvest,Fingood,RondaInvest
EUR:Estateguru,Bulkestate,Rendity
GBP:Ablrate,PropertyCrowd,Brickowner
Bonusy: viewtopic.php?f=40&t=134&p=2627#p2627

GOGO7
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 2138
Registrován: 04 pro 2017, 20:08
Reputace: 1025
Kontaktovat uživatele:

Re: Kryptomeny a ICOs

Příspěvek od GOGO7 » 06 led 2018, 22:03

Díky moc! :)

Uživatelský avatar
vyvar z ovaru
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1660
Registrován: 29 lis 2017, 13:50
Reputace: 550
Bydliště: B|R|N|O|
Kontaktovat uživatele:

Re: Kryptomeny a ICOs

Příspěvek od vyvar z ovaru » 08 led 2018, 12:58

ch4: zrovna zvazuju, ze v blizke budoucnosti bych taky poridil nano ledger s, mohl bys napsat zhruba jak to probiha, kdyz bych chtel vytahnout napr. btc, eth a ltc z gdax prave do ledgeru a kdyz bych z jine burzy (kraken) chtel vytahnout ripple? A kdyz to napises jak pro blby, tim lip nebo jestli znas nejakej odkaz, kde by to bylo dobre popsany. :) Dival jsem se, ze treba ten ripple se vytahuje trochu jinym zpusobem, ze je potreba nejaky chrome plugin nebo co... Diky moc. :)

Uživatelský avatar
Jan
writerP2P
Jan
Jan
Příspěvky: 5479
Registrován: 31 srp 2016, 10:04
Reputace: 1114
Kontaktovat uživatele:

Re: Kryptomeny a ICOs

Příspěvek od Jan » 08 led 2018, 17:28

vyvar z ovaru píše:ch4: zrovna zvazuju, ze v blizke budoucnosti bych taky poridil nano ledger s, mohl bys napsat zhruba jak to probiha, kdyz bych chtel vytahnout napr. btc, eth a ltc z gdax prave do ledgeru a kdyz bych z jine burzy (kraken) chtel vytahnout ripple? A kdyz to napises jak pro blby, tim lip nebo jestli znas nejakej odkaz, kde by to bylo dobre popsany. :) Dival jsem se, ze treba ten ripple se vytahuje trochu jinym zpusobem, ze je potreba nejaky chrome plugin nebo co... Diky moc. :)

...to já bych to potřeboval asi návod pro ultrablby :o/. I když teď už asi začínám tušit význam pojmu HW peněženka.

Jinak gratulace ch4, jak si to pěkně ošéfoval :o).
Zkušenosti:
P2P: Mintos, Lendermarket, Afranga, Roger(dříve Investaukce)
Devizové spol.: RoklenFX

Zdroje:
explorep2p.com/mintos-lender-ratings/
p2p.holdings/mintos
beyondp2p.com/platforms/mintos/loan-originators

BTW
CO<JAK<PROČ

adventura
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 531
Registrován: 18 srp 2016, 15:17
Reputace: 116
Kontaktovat uživatele:

Re: Kryptomeny a ICOs

Příspěvek od adventura » 08 led 2018, 17:55

proc zrovna ledger a ne na trezor?

trezor ma byt az v unoru
https://shop.trezor.io/

a ledger az v breznu
https://www.ledgerwallet.com/products/12-ledger-nano-s[/quote]

pozn. a chtelo by spis diskuzi presunout do noveho vlakna o hw penezenkach, zdravim admina :)

//máš to mít :), Joshua

Uživatelský avatar
ch4
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 316
Registrován: 16 zář 2017, 20:52
Reputace: 154
Kontaktovat uživatele:

Re: Peněženky

Příspěvek od ch4 » 08 led 2018, 22:08

Tak vidim, ze to zajima par lidi, tak to trochu popisu. Asi to nebude pro "dummies", na to bych asi potreboval hodiny a to dnes nemam. Nicmene pokud jste zvladli p2p a umite anglicky, tak to s Googlem zvladnete. Ledger Nano S ma i velmi dobry a akualizovany web s podporou (https://ledger.zendesk.com/hc/en-us). Tady je treba popsany ten Ripple, ktery ja temam/ani jsem nemel https://www.ledgerwallet.com/apps/ripple

Jinak od zacatku @blahetal: vybiral jsem si mezi Ledger Nano S a Trezorem, precetl docela par recenzi a vyhral Ledger Nano S, protoze:
- je levnejsi a byl rychle dostupny do par dnu
- podporuje mnohem vice men nez Trezor (to bylo asi klicove)
- a nakonec se mi i designove libil vic ;-)
- pravdepodobne i nejake dalsi mini detaily, ale ty uz si nepamatuju

No a rozhodne bych necekal na nove verze obou penezenek (taky jsem se na ne dival), protoze za tu dobu nez je uvedou na trh (muze se xkrat posunout), nez to vyladi, cekal bych na zacatku nejake bugs, tak uz mozna hlavni vlna krypto bude za nami. Myslim zvlaste v krypto plati, cim drive tim lepe. To ted nepisu, abych nekoho nalakal, ale jak to opravdu vnimam. Za pul roku uz muze byt po vsem....

K cemu je HW penezenka:
- mas kryptomenu mimo internet a tak se neda jednoduse ukrast
- mas ji mimo exchanges (ty jsou vice nachylne k hacknuti nebo ke krachu), hodne z exchanges zrovna nebudi duveru, zvlast pro ruzne nove ICOs. Podle ruznych komentaru je podezrely i treba Bitfinex, ktery docela casto pouzivam. Takze jedna ze zakladnich poucek, kterou se ridim je nikdy nenechavat kryptomeny na exchanges. Takze muj postup je vzdy prevest z penezenky na exchange, koupit/prodat a vysledek zase prevest na penezenku. Stalo me to uz hodne transakcnich nakladu, ale jelikoz kazdou chvili ma nejaka exchange problemy, tak tim minimalizuju riziko. Vim, zni to jako divoky zapad a zlata horecka... ;-)
- bez penezenky a potvrzeni transakce z ni, se nikam nic neposle


Jinak ve zkratce jak to probiha, pisu z hlavy, tak me pak neukamenujte (popisuju Ledger Nano S):

1) dostanes penezenku, das si na papir cca 24 slov, ktere slouzi pro pripad, kdyby se penezenka znicila/ztratila a zadas si do penezenky PIN, ktery pak pouzivas pro kazdy pristup
2) pro meny, ktere jsou uz standardne v penezence je uz aplikace v penezenka nahrana (BTC, ETH), pro jine meny (treba QTUM) si tam aplikaci nahrajes - vse probiha pres zakladni aplikaci Ledger Manager
3) pro operaci s danou menou pak pouzivas konkretni aplikaci - ja jsem zatim pouzival Ledger Wallet Ethereum a Ledger Wallet BTC (Ta se pouziva treba i pro Litecoin a jine meny jako treba QTUM). Tyto aplikace si stahnes na oficialnim webu https://www.ledgerwallet.com/apps (pouzivam Mac, ale predpokladam, ze pro Win maji taky). Androidovou mobilni aplikaci jsem zatim nepouzival, ani nijak nezkoumal.
4) v dane aplikaci mas pak zalozky Receive - tam najdes pod QR kodem i svou adresu - tu zadavas v ramci Exchanges, kdyz mas zadat svou adresu pro zaslani meny. A zalozku Send - tam zadavas adresu na kterou chces poslat menu. Po zadani adresy to po tobe chce i potvrzeni na HW penezence. Staci potvrdit stisknutim obou HW tlacitek.

Vzdy po prihlaseni do penezenky a otevreni aplikace chvili trva nez se aktualizuje zustatek a posledni transakce. Jinak asi uz jste slyseli, ze obcas trva nekolik hodin a nekdy i par dnu (v dobe nejakych peaku), nez se dana transakce potvrdi. Tam zalezi hodne na velikosti GAS, ktery zadas. Ja vetsinou nechavam co me doporuci aplikace, ale nekdy se pripojuju do Telegram chatu ohledne konkretniho ICO, kde radi jak to nastavit.

Co se tyce Ethereum tak pouzivam i propojeni Ledger Nano S k https://www.myetherwallet.com/ - aby to fungovalo, tak musis v penezence v aplikaci pro Ethereum v ramci Settings zadat Web support - YES. Tuto penezenku je treba pouzivat pro praci s ERC20 tokenama, ale to je na separatni navod.

Pro vetsinu hlavnich men to tak funguje, ale treba IOTA jelikoz je na jinem principu, tak ji zatim HW penezenky nepodporuji, a tak se pro ni mel, dokud jsem ji drzel specialni aplikaci v telefonu.

To je asi ten zaklad. Snad jsem to popsal srozumitelne. Vetsinu veci jde najit na Google, nekdy driv, nekdy to chvili trva. Jinak alespon zatim bych se do celeho procesu bez znalosti anglictiny nepoustel.

Good luck! ;-)
CZK:Fundlift,Bondster,Upvest,Fingood,RondaInvest
EUR:Estateguru,Bulkestate,Rendity
GBP:Ablrate,PropertyCrowd,Brickowner
Bonusy: viewtopic.php?f=40&t=134&p=2627#p2627

Uživatelský avatar
vyvar z ovaru
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1660
Registrován: 29 lis 2017, 13:50
Reputace: 550
Bydliště: B|R|N|O|
Kontaktovat uživatele:

Re: Peněženky

Příspěvek od vyvar z ovaru » 12 led 2018, 12:42

Takze nez jsem se rozhoupal, tak je Ledger beznadejne vyprodanej. Nova varka bude az koncem brezna a bude drazsi.
A inspiroval me jeden pokus, kdy jeden clovek zainvestoval stejnou castku do top 100 kryptomen (pres 14 burz) na rok. Tak vyzkousim to stejne v mensim meritku, zainvestuju do top 25 men na Binance a necham to hnit. :)

janbratan
Příspěvky: 1
Registrován: 02 bře 2018, 00:23
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Peněženky

Příspěvek od janbratan » 02 bře 2018, 00:26

Po tom co jsem si všude na internetu přečetl že lepší je si koupit Ledger Nano S (viz https://www.cryptoshop.cz/), tak jsem si ho teda pořídil. Předtím jsem používal normální papírovou peněženku a musím říct že je to fakt o něčem jiným. Děkuji za názory co jsem si přečetl tady, taky mi to hodně pomohlo. Chtěl bych se zeptat co ale dělat při případné ztrátě nebo zničení? Předem děkuji za odpověď.

Uživatelský avatar
vyvar z ovaru
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1660
Registrován: 29 lis 2017, 13:50
Reputace: 550
Bydliště: B|R|N|O|
Kontaktovat uživatele:

Re: Peněženky

Příspěvek od vyvar z ovaru » 02 bře 2018, 11:52

Pokud prijdes o Ledger, tak si musis koupit novy a udelas obnovu pomoci tech 24 slov, ktere sis zapsal. Nekteri lidi to delaji tak, ze si rovnou koupi 2 kusy Ledger. Mozna jde pouzit i jinou variantu (za pomoci tech 24 slov), ale ja vim jen o tehle.

Uživatelský avatar
ch4
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 316
Registrován: 16 zář 2017, 20:52
Reputace: 154
Kontaktovat uživatele:

Re: Peněženky

Příspěvek od ch4 » 02 bře 2018, 17:20

janbratan píše:Po tom co jsem si všude na internetu přečetl že lepší je si koupit Ledger Nano S (viz https://www.cryptoshop.cz/), tak jsem si ho teda pořídil. Předtím jsem používal normální papírovou peněženku a musím říct že je to fakt o něčem jiným. Děkuji za názory co jsem si přečetl tady, taky mi to hodně pomohlo. Chtěl bych se zeptat co ale dělat při případné ztrátě nebo zničení? Předem děkuji za odpověď.
V pripade zniceni si bud poridis jiny Ledger Nano S, nebo real/virtual penezenku (wallet), ktera podporuje stejny protokol - BIP 39/42/44. Nejsi odkazany jen na firmu Ledger. Takze, i kdyz zkrachuji, stale se ke vsemu dostanes. Zasadni je neztratit tech 24 slov...

https://support.ledgerwallet.com/hc/en- ... 5005297709

Tady detailni navod k obnove https://medium.com/@trionkidnapper/ledg ... 0051ecf17a
CZK:Fundlift,Bondster,Upvest,Fingood,RondaInvest
EUR:Estateguru,Bulkestate,Rendity
GBP:Ablrate,PropertyCrowd,Brickowner
Bonusy: viewtopic.php?f=40&t=134&p=2627#p2627

Uživatelský avatar
doonio
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1213
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 602
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Peněženky

Příspěvek od doonio » 11 lis 2018, 15:11

V rámci akce Black Friday, prodává Alza od zítřka všechny peněženky za půlku (bude ale asi velký zájem).
Trezor i Ledger Nano S tak vyjde na krásných 1299Kč: https://www.alza.cz/trezor-black-d4928293.htm

Já asi konečně toho Trezora koupím ;)
P2P: Mintos, EstateGuru,LinkedFinance
Převody měn: Revolut, IB FX, Akcenta
Broker: Degiro, IB, FIO e-broker

Booboo
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 785
Registrován: 26 srp 2018, 14:24
Reputace: 143
Kontaktovat uživatele:

Re: Peněženky

Příspěvek od Booboo » 11 lis 2018, 15:46

Na tie moje drobné som si otvoril
Desktop wallet:
EXODUS - používam skoro rok
ATOMIC SWAP WALLET - používam niekoľko mesiacov.
Web Wallet:
BLOCKCHAIN WALLET používam rok teraz majú akciu na Stellar (pri otvorení a overení peňaženky dávajú XML za 25 usd zadarmo) https://www.blockchain.com/getcrypto
Mobile: COINOMI - používam skoro rok.
A niečo mám na burzach.
Akcie - TEF, VZ, ABR, ARI, O , ENGIE, NEE, LIGHT, EVK, BASF, CC, KOMB, ERSTE, VIG, CTP, JNJ, GOOG, INTC, CTSH, AD, UQA, RED,
ETF - Portu

Pepinces
Příspěvky: 15
Registrován: 23 led 2018, 11:00
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Re: Peněženky

Příspěvek od Pepinces » 17 pro 2018, 01:28

A co říkáte třeba na nákup kryptoměn přes Revolut? Dá se tomu říct peněženka? Když vlastně nelze kryptměnu nikam dále poslat ale jen koupit nebo prodat?
Zkušenosti s:
Banky: KB, mBank, AirBank, Fio
Devizové společnosti: Revolut
P2P: Mintos,
Brokeři: Plus500, DEGIRO, Linx, Fio

Booboo
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 785
Registrován: 26 srp 2018, 14:24
Reputace: 143
Kontaktovat uživatele:

Re: Peněženky

Příspěvek od Booboo » 17 pro 2018, 07:57

Pepinces píše:
17 pro 2018, 01:28
A co říkáte třeba na nákup kryptoměn přes Revolut? Dá se tomu říct peněženka? Když vlastně nelze kryptměnu nikam dále poslat ale jen koupit nebo prodat?
Funguje iba ako zmenáreň - to isté ma skrill.
Žiadny privatny kľúč, žiadna adresa skôr to považujem za crypto zmenáreň (skrill to aj tak pomenoval).
Skrill je e-wallet čo má crypto zmenáreň.
Revolut nepouživam ale vyzerá to na tu zmenáreň.
Akcie - TEF, VZ, ABR, ARI, O , ENGIE, NEE, LIGHT, EVK, BASF, CC, KOMB, ERSTE, VIG, CTP, JNJ, GOOG, INTC, CTSH, AD, UQA, RED,
ETF - Portu

Uživatelský avatar
doonio
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1213
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 602
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Peněženky

Příspěvek od doonio » 17 pro 2018, 08:09

Jj, někde už jsme to tu psali, ty můžeš na Revolutu ten Bitcoin koupit, ale už s ním nemůžeš nikde platit, nemůžeš ho poslat do nějaké HW peněženky, nejde ho přeposlat někam na burzu a "obchodovat", prostě ho z Revolutu nikam dál nedostaneš...takže je to dobrý leda tak na spekulativní nákup, kde dnes levně koupíš, za týden draze prodáš. :-D
P2P: Mintos, EstateGuru,LinkedFinance
Převody měn: Revolut, IB FX, Akcenta
Broker: Degiro, IB, FIO e-broker

Uživatelský avatar
Boží mlýn
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 615
Registrován: 16 kvě 2018, 13:27
Reputace: 156
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Peněženky

Příspěvek od Boží mlýn » 17 pro 2018, 10:45

Je to tak, ale teoreticky tím "btc" zaplatit lze, protože ho v revolutu jde použít jako kteroukoliv měnu pro platbu v jakékoliv měně :) Reálně ale jde jen o směnu, nikoliv platbu, jak už bylo uvedeno.
Velké díky všem uživatelům, kteří využili můj doporučující odkaz na portu umístěný v profilu! Opravdu si toho vážím :thumbup:

Uživatelský avatar
Joshua
Administrátor
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1509
Registrován: 07 dub 2016, 12:41
Reputace: 990
Bydliště: Není vidět Ještěd = prší
Kontaktovat uživatele:

Re: Peněženky

Příspěvek od Joshua » 17 pro 2018, 10:55

Trochu si dovolím otevřít téma, které na peněženky navazuje.

Napadlo mě to právě na příkladu zmíněného Revolut. Pokud nakoupím krypto a prodám jej se ziskem, měl bych jej normálka danit ne? Jen mi přijde, že z peněženek je obecně dost problém dostat něco jako "čistý zisk za rok" bez započtení vkladů. V případě Revolutu se to vlastně týká i převodů měn do zahraničí a zpět (pokud je to se ziskem).

Booboo
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 785
Registrován: 26 srp 2018, 14:24
Reputace: 143
Kontaktovat uživatele:

Re: Peněženky

Příspěvek od Booboo » 17 pro 2018, 11:33

Joshua píše:
17 pro 2018, 10:55
Trochu si dovolím otevřít téma, které na peněženky navazuje.

Napadlo mě to právě na příkladu zmíněného Revolut. Pokud nakoupím krypto a prodám jej se ziskem, měl bych jej normálka danit ne? Jen mi přijde, že z peněženek je obecně dost problém dostat něco jako "čistý zisk za rok" bez započtení vkladů. V případě Revolutu se to vlastně týká i převodů měn do zahraničí a zpět (pokud je to se ziskem).
Ja by som tie peňaženky rozdeli na e-wallet (napr.skrill) a crypro wallet.
E- peňaženka Skrill je licencovaná a pod dosť prísnym dohľadom (pri verifikácii skenujú aj tvár ako pri online registrácii v banke). Tu by sa dalo predpokladať, že daňový úrad niečo dohľadá.
Nelicencovaná Crypto peňaženka je dotovaná z nelicencovaných zdrojov (crypto burzy a iné), tak tu nie je predpoklad že by sa daňováci k niečomu dostali.
Samozrejme ak by hľadali niečo konkrétne u konkrétneho človeka, tak sa dopatrajú - možno?
Potom su aj verifikované crypto peňaženky (Blockchain wallet).
Slovenský zákon o zdaňovaní crypto nestojí ani za diskusiu.(Dohľadať crypto pohyb je pracné a drahé).
Akcie - TEF, VZ, ABR, ARI, O , ENGIE, NEE, LIGHT, EVK, BASF, CC, KOMB, ERSTE, VIG, CTP, JNJ, GOOG, INTC, CTSH, AD, UQA, RED,
ETF - Portu

Booboo
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 785
Registrován: 26 srp 2018, 14:24
Reputace: 143
Kontaktovat uživatele:

Re: Peněženky

Příspěvek od Booboo » 17 pro 2018, 11:59

Krátky príklad:
Včera som z peňaženky Exodus poslal (LTC) na burzu Cryptopia, kde som (LTC) zamenil za (DGB) a (ADA).
Zamenené (DGB) som poslal späť na wallet Exodus a (ADA) na wallet Guarda.
(LTC) som nezamenil všetky ale iba časť a teraz nech niekto hľadá koľko mám crypto za eurá ktoré som poslal pred rokom na Burzu Kraken, kde som ich zamenil za (XML), ktoré som poslal na burzu Binance kde som (XML) zamenil za asi 10 crypto vrátane (LTC), ktoré boli na wallet Exodus.
Crypto ako (ZEC) alebo Monero som radšej ani nespomínal.
Smutné je na tom to že mám za posledný rok dvojnásobok crypto a polovicu hodnoty v eurach.
Zdaňovaním sa trápiť nemusím. :P
Akcie - TEF, VZ, ABR, ARI, O , ENGIE, NEE, LIGHT, EVK, BASF, CC, KOMB, ERSTE, VIG, CTP, JNJ, GOOG, INTC, CTSH, AD, UQA, RED,
ETF - Portu

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 hostů