Bondster - zkušenosti investorů
- zbynhu
- Silver pen
- Reputace: 144
- Kontaktovat uživatele:
Re: bondster.com
Jak jste na tom se skutečným výnosem?
Mně NAR ukazuje 8,26%, ale skutečnost je podstatně nižší - 5,29%.
Počítáte si někdo výnos k jednotlivým půjčkám? Já to mám zatím jen tak od oka, ale výnos se mi nezdá odpovídající.
Počítáte si někdo výnos k jednotlivým půjčkám? Já to mám zatím jen tak od oka, ale výnos se mi nezdá odpovídající.
- zbynhu
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Stav splácení jednotlivých půjček ke konci roku.
Letos na začátku měsíce mi také Bondster strhl pravidelný poplatek (první 3 měsíce byly free).
Výnos se aktuálně pohybuje pod 5%, což mi přijde vzhledem k riziku neadekvátní. Pozastavuji proto všechny další investice a uvidím další vývoj platformy.
Letos na začátku měsíce mi také Bondster strhl pravidelný poplatek (první 3 měsíce byly free).
Výnos se aktuálně pohybuje pod 5%, což mi přijde vzhledem k riziku neadekvátní. Pozastavuji proto všechny další investice a uvidím další vývoj platformy.
- Přílohy
-
- Bondster.jpg (31.31 KiB) Zobrazeno 2849 x
- ch4
- Bronze pen
- Reputace: 65
- Kontaktovat uživatele:
To me zajima. Mas nejaky jednoduchy zpusob kalkulace, abych to nemuzel delat pujcku po pujcce? Treba porovnani celkove investice a uroku za posledni mesic? Musim to zkouknout, nicmene pocitam, ze u kazde pujcky funguje jinak splatka jistiny vs. urok a pravidelnost splatek, takze to asi bude docela exercise... Jak jsi to pocital ty?zbynhu píše:Jak jste na tom se skutečným výnosem?
- zbynhu
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Zatím to mám stále pouze zjednodušený přehled.ch4 píše:To me zajima. Mas nejaky jednoduchy zpusob kalkulace, abych to nemuzel delat pujcku po pujcce? Treba porovnani celkove investice a uroku za posledni mesic? Musim to zkouknout, nicmene pocitam, ze u kazde pujcky funguje jinak splatka jistiny vs. urok a pravidelnost splatek, takze to asi bude docela exercise... Jak jsi to pocital ty?
Zásadní je, že očekávaná výnosnost ukazovaná po přihlášení je nyní 8,26%.
Pokud se přesunu do přehledu transakcí, tak mi úrokový výnos ukazuje již jen 4,99%.
Informace na hlavní obrazovce tedy bude zjevně bez poplatků a % zohlednění případných zpoždění splátek a defaultů.
Propočet k jednotlivým půjčkám jsem si nedělal, ale v mém excelu, kde mám celkové výpočty (ano, jsou lehce zkreslené nerozinvestovanými prostředky a pohyby na účtu) - mám průměrný výnos 5,01%. A to je oproti očekávané výnosnosti vcelku rozdíl.
Zkusím na to později kouknout detailně, protože máš pravdu, že způsoby splácení jednotlivých poměrů úroků/jistiny bude mazec.
- ch4
- Bronze pen
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam ocekavany 10,35% a aktualni 8,54%. To uz neni takovy rozdil jako mas ty, nicmene porad je. Docela by me zajimalo co je zatim, zadny jasny duvod nevidim. Poslal jsem jim ted mail s zadosti o vysvetleni.zbynhu píše: Zásadní je, že očekávaná výnosnost ukazovaná po přihlášení je nyní 8,26%.
Pokud se přesunu do přehledu transakcí, tak mi úrokový výnos ukazuje již jen 4,99%.
- zbynhu
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Jsi zlatejch4 píše:Ja mam ocekavany 10,35% a aktualni 8,54%. To uz neni takovy rozdil jako mas ty, nicmene porad je. Docela by me zajimalo co je zatim, zadny jasny duvod nevidim. Poslal jsem jim ted mail s zadosti o vysvetleni.

Btw dnes mi úrokový výnos klesl už na 4,91%...
- sebikus
- Bronze pen
- Reputace: 6
- Kontaktovat uživatele:
nebude to podobně jak u Zonky? Očekávaný výnos vs reálny?
-
- Silver pen
- Reputace: 41
- Kontaktovat uživatele:
chytnul vam AI tu dnesni novou pujcu na 13pa, ktera je ted pryc?
- zbynhu
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
AI nemám nastavený, ale byl jsem přihlášený nějak po 17:30 a do půjčky bylo možné zainvestovat ručně. Byla plná zhruba z poloviny.blahetal píše:chytnul vam AI tu dnesni novou pujcu na 13pa, ktera je ted pryc?
- ch4
- Bronze pen
- Kontaktovat uživatele:
Odpoved z Bondster:
Očekávaná výnosnost - Vážený průměr vypočítaný na základě objemu držených investic (jistin) a u nich nabízených úrokových sazeb.
Aktuální výnos - Zde se zahrnují pouze výnosy, které jste již obdržel (na rozdíl od očekávaného výnosu) a hodnota představuje reálnou výnosnost přepočtenou v čase (metoda NAR - více například https://www.lendingclub.com/public/lend ... Pop.action). Výnosy za dobu držení jsou přepočítány na roční. Postupem času (čím déle budete držet své investice) bude tato hodnota růst a přibližovat se očekávanému výnosu.
Očekávaná výnosnost - Vážený průměr vypočítaný na základě objemu držených investic (jistin) a u nich nabízených úrokových sazeb.
Aktuální výnos - Zde se zahrnují pouze výnosy, které jste již obdržel (na rozdíl od očekávaného výnosu) a hodnota představuje reálnou výnosnost přepočtenou v čase (metoda NAR - více například https://www.lendingclub.com/public/lend ... Pop.action). Výnosy za dobu držení jsou přepočítány na roční. Postupem času (čím déle budete držet své investice) bude tato hodnota růst a přibližovat se očekávanému výnosu.
- sebikus
- Bronze pen
- Kontaktovat uživatele:
u mě AI taky nestačilo zainvestovat půjčku na 13pa, teda ani nevím že byla. Vyzoblo to 11%, která tam ještě visí.
- sebikus
- Bronze pen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bondster - investoři
Tak se tam objevily dvě půjčky, jedna za 15% a druhá za 12%. AI úspěšně zainvestovala na těch 15%, ale asi proto, že je tam velká zbývající jistina 

- zbynhu
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Bondster přichází se snad kompletně stejným referral programem jako používá Mintos:)
- Přílohy
-
- bondster.jpg (48.43 KiB) Zobrazeno 2293 x
- zbynhu
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Možnost investování v EUR
Co říkáte na novinku - možnost investovat na platformě v Eurech? Využijete?
Já sebe ne, nicméně si myslím, že tento krok nemá s českým trhem zase tolik společného, možná chystají expanzi na SK nebo dále do Evropy?
Já sebe ne, nicméně si myslím, že tento krok nemá s českým trhem zase tolik společného, možná chystají expanzi na SK nebo dále do Evropy?
- sebikus
- Bronze pen
- Kontaktovat uživatele:
Viděl bych to spíš na provázanost s tím SK, pak možná EU. Přece jenom to jsou sousedi 

- Joshua
- Administrátor
-
Silver pen
- Reputace: 81
- Kontaktovat uživatele:
Re: Možnost investování v EUR
Kdysi jsem měl rozhovor s Filipem Čermákem. Dovolím si vložit odstavec z článku:zbynhu píše:Co říkáte na novinku - možnost investovat na platformě v Eurech? Využijete?
Naše cíle jsou velké. Chceme se stát se jedním z významných hráčů na trhu P2B portálů nejen v ČR, ale i v Evropě. Do konce roku bychom chtěli dosáhnout 7000 registrovaných investorů a kolem 240 mil v investované částce. Zároveň jednáme o rozšíření nabízených půjček o krátkodobé spotřebitelské úvěry, abychom investorům mohli nabídnout širokou škálu investičních příležitostí. V příštím roce plánujeme vstup i na zahraniční trhy a chceme rozšířit nabídku investic o možnost investování v eurech.
Sliby zdá se plní, jen ten růst zatím úplně neodpovídá. V prosinci měli okolo 1500 investorů.
- zbynhu
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Možnost investování v EUR
Ambice mají teda velké.Joshua píše: Kdysi jsem měl rozhovor s Filipem Čermákem. Dovolím si vložit odstavec z článku:
Naše cíle jsou velké. Chceme se stát se jedním z významných hráčů na trhu P2B portálů nejen v ČR, ale i v Evropě. Do konce roku bychom chtěli dosáhnout 7000 registrovaných investorů a kolem 240 mil v investované částce. Zároveň jednáme o rozšíření nabízených půjček o krátkodobé spotřebitelské úvěry, abychom investorům mohli nabídnout širokou škálu investičních příležitostí. V příštím roce plánujeme vstup i na zahraniční trhy a chceme rozšířit nabídku investic o možnost investování v eurech.
Sliby zdá se plní, jen ten růst zatím úplně neodpovídá. V prosinci měli okolo 1500 investorů.
Aktuálně se na webu chlubí počty: 2591 investorů, objem půjček 109 597 539 Kč...
Osobně bych uvítal spíše větší nabídku na tržišti a ony zmíněné krátkodobější spotřebitelské úvěry v CZK, ale je dobře, že se něco děje a snaží se to někam posouvat. Snad se brzy dočkáme.
- zbynhu
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Za posledních 14 dní jsem nezaznamenal snad jedinou nově nahozenou půjčku v CZK.
EUR nesleduji, tak nevím, zda se dělo něco tam. Jen doufám, že rozšíření možností investic do dalších měn (aktuálně EUR) nebude na úkor vyvěšených poptávek v CZK.
EUR nesleduji, tak nevím, zda se dělo něco tam. Jen doufám, že rozšíření možností investic do dalších měn (aktuálně EUR) nebude na úkor vyvěšených poptávek v CZK.
- Joshua
- Administrátor
-
Silver pen
- Reputace: 81
- Kontaktovat uživatele:
Na platformě Bondster je nový poskytovatel úvěrů - YARIS. Více informací zde: https://bondster.com/cz/poskytovatele#yaris
- Přílohy
-
- yaris.PNG (12.72 KiB) Zobrazeno 1474 x
- sebikus
- Bronze pen
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je drsný:
Roční úroková sazba účtovaná dlužníkům: 24-48 %
Navíc stránky nemají ani správné náležitosti dle zákona. Nevypadá to špatně, má tradici, nabízí BBG, ale nevim nevim
Roční úroková sazba účtovaná dlužníkům: 24-48 %
Navíc stránky nemají ani správné náležitosti dle zákona. Nevypadá to špatně, má tradici, nabízí BBG, ale nevim nevim