Jinak ja ted byl na par webinarich Realitniho shakeru. Pro zacatecniky doporucuju. Holky jsou fajn, je to velmi otevrene vc jejich konkretnich cisel, uspechu i neuspechu. A velmi prakticke
Treba Iva z RS ma asi 18 bytu, primarne Praha a okoli vc. Kladna. Vse si spravuje sama a pry to neni tak hrozne. Loni teda uz skoncila v praci a je full time investorka. Ale ty asi nebudes mit hned 18 bytu, ona to davala dohromady asi 12 let
V Praze se najemnik samozrejme sehnat da, i kdyz ted byl blazinec kvuli korone, kdy se na trhu objevila spousta bytu z Airbnb. Ale co jsem tak pochopil, spis to vedlo ke snizeni najemneho (na to bacha - velke ceny, potencialne snizene najmy). Ty ostatni lokality to chce taky dobre znat a vedet, kde najemnika splasis, resp. jakeho. Pripadne existuji i sluzby jako idealninajemce. Ma to radu vyhod (mene starosti a najemnik je tam fakticky v podnajmu, tj. mensi oravni ochrana), ale musis pocitat, ze se vzdas treba 20 % najemneho na provizi.
Do banky urcite lze jit sam. Nejspis ale dostanes o neco horsi podminky nez kdyz to mas pres hypotekare (btw holky z RS davaji i kontakty na jejich overene). Urcite bych se ale vyhnul sarlatanum typu OVB