Fio Broker

Informace o brokerech.
K diskusím: Degiro; Fio; IB; LYNX; obecná diskuze
Odpovědět
Uživatelský avatar
zbynhu
Moderátor
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1409
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 694
Bydliště: Holice
Kontaktovat uživatele:

Fio Broker

Příspěvek od zbynhu » 03 úno 2020, 12:19

Ahoj, mám dva začátečnické dotazy.

1) Pokud zadám dva pokyny na nákup, ale peněžní prostředky budu mít jen na jeden. Nakonec cena klesne u obou akcií, takže by mohly proběhnout oba. Co se stane? Dostanu pokutu, že nemám dostatek prostředků na realizaci druhého pokynu?

2) Pokud zadám více pokynů a nějaký pak zruším před jeho uplynutím, platí se za to poplatek?

Předem díky moc.
Líbí se vám tu? Podpořte rozvoj fóra ;)

GOGO7
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1499
Registrován: 04 pro 2017, 20:08
Reputace: 585
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od GOGO7 » 03 úno 2020, 12:32

Podle mě nic platit ani v jednom případě nebudeš 8-)

jejinka
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1723
Registrován: 25 led 2019, 13:16
Reputace: 482
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od jejinka » 03 úno 2020, 12:36

1.) nakoupí se první titul, který zasáhne nákupní cenu. Žádný poplatek, jen nevím, kdy dojde ke zrušení pokynu, jestli po dosáhnutí ceny nebo až s vypršením nastavené platnosti
2.) za rušení pokynů se snad nikde nic neplatí, u Fio určitě ne.

scoutus
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 313
Registrován: 27 led 2020, 22:07
Reputace: 50
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od scoutus » 03 úno 2020, 22:07

1 teď jsem to nějak dělal, druhý pokyn ti to nezvaliduje tj neumístího pokud na něj nemáš volnou (neblokovanou) hotovost na fio brooker učtu

2 jeto zdarma

jejinka
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1723
Registrován: 25 led 2019, 13:16
Reputace: 482
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od jejinka » 04 úno 2020, 12:19

1.) Jj, máš pravdu. U Fio si každý pokyn pro sebe rezervuje potřebný cash pro vypořádání.

Uživatelský avatar
P2P_Ronie
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 615
Registrován: 10 led 2019, 20:38
Reputace: 231
Bydliště: Kuřim / Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od P2P_Ronie » 27 úno 2020, 11:02

Jedná technická k FIO, možná jsem slepej...

Když dám Portfolio/Vývoj, tak tam vidím jednotlivé koupené tituly, počet kusů, za kolik jsem nakoupil... Je tam i sloupec "výnosy", kde jsou připsané dividendy. U Kofola a ČEZ v pohodě. Ale u Moneta nic nemám. Přitom mi za minulý rok byla připsána dividenda 2x. Pak to zkresluje i výnos. Máte někdo podobný problém?

GOGO7
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1499
Registrován: 04 pro 2017, 20:08
Reputace: 585
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od GOGO7 » 27 úno 2020, 11:18

Tak koukám jako vrána ale já to nemám ani u toho ČEZu, a to mám jeho akcie asi 11 let a na dividendy se každoročně těším ;)
Nejspíš bych se zeptal přes FIOservis, možná se to má nějak zaktivovat nebo co..

romancik
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 481
Registrován: 08 úno 2018, 15:18
Reputace: 130
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od romancik » 27 úno 2020, 11:25

Jestli to nebude tím, že u Monety to nemají s čím automaticky spárovat. Když si dám "Obchody", tak dividenda Monety se mi zobrazí jako:
"Vloženo na účet z 27-9078470257/0100 (ZPP:RC/ICO=... /V) Bezhotovostní vklad", nebo "Vloženo na účet z 27-9078470257/0100 (ZPP:MONETA MONEY BANK -) Bezhotovostní vklad", kdežto dividendy ČEZ nebo Kofoly se zobrazují na začátku s tickerem "BAACEZ - Dividenda ..." apod.

Já u toho ČEZ tam ty dividendy započítané mám.

Uživatelský avatar
P2P_Ronie
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 615
Registrován: 10 led 2019, 20:38
Reputace: 231
Bydliště: Kuřim / Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od P2P_Ronie » 27 úno 2020, 11:30

Přesně tohle jsem si říkal, zda to nemůže být problém. Bylo by to teda krapet ichtylský :) Ale zkusil jsem napsat na ten Fio Servis - dám případně zprávu sem.

GOGO7
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1499
Registrován: 04 pro 2017, 20:08
Reputace: 585
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od GOGO7 » 27 úno 2020, 11:31

Nijak se tím netrápím, dividendy ČEZu mi vypláceli vždy na ruku v ČS. Když jsem na to koukal, tak jsem s hrůzou zjistil, že první akcie ČEZu jsem si výhodně po poklesu ceny pořídil v září 2008 za 1145Kč :lol:
Teď mám průměrnou nákupní cenu asi 530 Kč, takže čistě vizuelně jsem v minusu, ovšem za ta léta jsem inkasoval hezkých pár set tisíc Kč na divi 8-)

Uživatelský avatar
KarlosV
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 68
Registrován: 23 úno 2017, 22:19
Reputace: 15
Kontaktovat uživatele:

Re: RE: Re: Fio Broker

Příspěvek od KarlosV » 27 úno 2020, 20:53

P2P_Ronie píše:Jedná technická k FIO, možná jsem slepej...

Když dám Portfolio/Vývoj, tak tam vidím jednotlivé koupené tituly, počet kusů, za kolik jsem nakoupil... Je tam i sloupec "výnosy", kde jsou připsané dividendy. U Kofola a ČEZ v pohodě. Ale u Moneta nic nemám. Přitom mi za minulý rok byla připsána dividenda 2x. Pak to zkresluje i výnos. Máte někdo podobný problém?
Pro Monetu je to normální, souvisí to s tím, že akcie jsou zapsané na jméno:
https://www.fio.cz/zpravodajstvi/zpravy ... -dividendy

Sent from my SM-A320FL using Tapatalk


BJA
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 78
Registrován: 26 úno 2020, 12:46
Reputace: 29
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od BJA » 28 úno 2020, 13:53

Měl jsem dnes cestu do Fio a pán mi na dotaz k vizualizaci jejich brokera sdělil, že bude v řádu měsíců změněna. Tak snad :)

grill
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 209
Registrován: 16 zář 2018, 13:52
Reputace: 49
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od grill » 28 úno 2020, 15:43

Nechápu proč se ve FIO nezobrazují dividendy, které jsme si vybral v bance.. :roll:

Dragan
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 60
Registrován: 31 led 2020, 08:53
Reputace: 8
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od Dragan » 28 úno 2020, 16:22

Změněna? Zaorat a znovu :D. Pokud u toho bude stejnej posun jako u (mobilního) bankovnictví, tak paráda.

Dragan
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 60
Registrován: 31 led 2020, 08:53
Reputace: 8
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od Dragan » 28 úno 2020, 16:24

A když už to mám otevřené, tak btw... Vnímáte nějaký rozdíl mezi nákupy přímo na BCPP a na RMS (mimo poplatků a T+3 vs. T+0)? Je tam nějaký zásadní rozdíl z hlediska bezpečnosti nebo něčeho důležitého? Když je možné nakoupit na RMS a prodat na BCPP (a opačně), tak nevidím ani rozdíl v likviditě.

Michael
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 69
Registrován: 17 úno 2020, 20:31
Reputace: 14
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od Michael » 28 úno 2020, 16:48

Ten prodej na druhé burze je tuším zpoplatněn. Jinak na BCCP je likvidita určitě větší a ceny akcií bývají lepší.

Ankor
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 916
Registrován: 31 bře 2019, 13:22
Reputace: 215
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od Ankor » 28 úno 2020, 19:22

Přesně tak, na RMS je strašně malý objem, leckdy to úplně stojí.

Uživatelský avatar
Jan
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 2570
Registrován: 31 srp 2016, 10:04
Reputace: 394
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od Jan » 28 úno 2020, 20:06

BTW - netuší někdo, jestli je možné mít účty u Slovenského Fia a Brokerský účet u Fia Českého?
Díky
Mám zkušenosti s:
Banky: Airbank.cz , Fio.cz/sk , mbank.cz , expobank.cz, ... celkem cca 10 bank
Devizové společnosti: RoklenFX
P2P: Mintos.com, Roger.cz (dříve Investaukce.cz)

Uživatelský avatar
Booboo
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 693
Registrován: 26 srp 2018, 14:24
Reputace: 111
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od Booboo » 28 úno 2020, 21:23

Jan píše:
28 úno 2020, 20:06
BTW - netuší někdo, jestli je možné mít účty u Slovenského Fia a Brokerský účet u Fia Českého?
Díky
Slovensko ma iba pobočku zahraničnej banky Fio.
E- broker je asi iba jeden pre všetkých rovnaký. Aspoň si to myslím :?: ,ale istý si tým nie som.
IBM, INTC, CSCO, T, ORAN, WBA, TOT, NRG, EQNR, IRM, VTR, APLE, PDCO, ČEZ, O2, MONETA, KOMB, P2P - EstateGuru,

Uživatelský avatar
P2P_Ronie
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 615
Registrován: 10 led 2019, 20:38
Reputace: 231
Bydliště: Kuřim / Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Fio Broker

Příspěvek od P2P_Ronie » 05 bře 2020, 18:23

P2P_Ronie píše:
27 úno 2020, 11:02
Když dám Portfolio/Vývoj, tak tam vidím jednotlivé koupené tituly, počet kusů, za kolik jsem nakoupil... Je tam i sloupec "výnosy", kde jsou připsané dividendy. U Kofola a ČEZ v pohodě. Ale u Moneta nic nemám. Přitom mi za minulý rok byla připsána dividenda 2x. Pak to zkresluje i výnos. Máte někdo podobný problém?
Tak jsem konečně dostal odpověď z FIO. Důvod tu, myslím, už zazněl. Ale jde to i manuálně udělat, aby se do vývoje pozice započetly dividendy. Zatím jsem nezkoušel a na první dobou mi to přijde asi pracné v momentě, kdy už má člověk více dividend a chtěl by sledovat delší časové období. Pro kontrolu roční to asi problém nebude. Viz:

omlouvám se za pozdější odpověď. Vámi popisovaný rozdíl je způsoben odlišnou technikou výplaty dividend u samotné společnosti. Některé společnosti vyplácí dividendu přímo převodem na účet, například Moneta, u ní se prostředky vo vývoje nepočítají (peníze dorazí jako klasický banovní převod). Další společnosti vyplácejí dividendu pomocí Fio banky, tedy Fio banka celkovou dividendu rozúčtuje mezi jednotlivé akcionáře, tato dividenda pak výnosy ovlivní. Bohužel toto nastavení není možné měnit, určují to přímo emitenti akcií.

Pokud chcete, aby byla dividenda promítnuta do vývoje, stačí postupovat takto:

1) najdete příslušnou akcii a přes zelené plus se Vám ukáže "Fiktivní vklad CP".
2) nastavíte datum výplaty dividendy, do ceny uvedete výši dividendy, množství nevyplňujete, zašrtnete pole " Cena vyjadřuje celkovou hodnotu obdržené dividendy pro vybraný CP"
3) odeslat

Tímto způsobem dojde k doplnění dividend do výnosů.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: adventura, Jackob.Fish, Mirinda78 a 11 hostů