Fio Broker
- zbynhu
- Administrátor
-
Gold pen
- Reputace: 2086
- Kontaktovat uživatele:
Fio Broker
Ahoj, mám dva začátečnické dotazy.
1) Pokud zadám dva pokyny na nákup, ale peněžní prostředky budu mít jen na jeden. Nakonec cena klesne u obou akcií, takže by mohly proběhnout oba. Co se stane? Dostanu pokutu, že nemám dostatek prostředků na realizaci druhého pokynu?
2) Pokud zadám více pokynů a nějaký pak zruším před jeho uplynutím, platí se za to poplatek?
Předem díky moc.
1) Pokud zadám dva pokyny na nákup, ale peněžní prostředky budu mít jen na jeden. Nakonec cena klesne u obou akcií, takže by mohly proběhnout oba. Co se stane? Dostanu pokutu, že nemám dostatek prostředků na realizaci druhého pokynu?
2) Pokud zadám více pokynů a nějaký pak zruším před jeho uplynutím, platí se za to poplatek?
Předem díky moc.
Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.
-
- Gold pen
- Reputace: 996
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fio Broker
Podle mě nic platit ani v jednom případě nebudeš 

-
- Gold pen
- Reputace: 483
- Kontaktovat uživatele:
1.) nakoupí se první titul, který zasáhne nákupní cenu. Žádný poplatek, jen nevím, kdy dojde ke zrušení pokynu, jestli po dosáhnutí ceny nebo až s vypršením nastavené platnosti
2.) za rušení pokynů se snad nikde nic neplatí, u Fio určitě ne.
2.) za rušení pokynů se snad nikde nic neplatí, u Fio určitě ne.
-
- Gold pen
- Reputace: 232
- Kontaktovat uživatele:
1 teď jsem to nějak dělal, druhý pokyn ti to nezvaliduje tj neumístího pokud na něj nemáš volnou (neblokovanou) hotovost na fio brooker učtu
2 jeto zdarma
2 jeto zdarma
-
- Gold pen
- Reputace: 483
- Kontaktovat uživatele:
1.) Jj, máš pravdu. U Fio si každý pokyn pro sebe rezervuje potřebný cash pro vypořádání.
- P2P_Ronie
- Gold pen
- Reputace: 654
- Kontaktovat uživatele:
Jedná technická k FIO, možná jsem slepej...
Když dám Portfolio/Vývoj, tak tam vidím jednotlivé koupené tituly, počet kusů, za kolik jsem nakoupil... Je tam i sloupec "výnosy", kde jsou připsané dividendy. U Kofola a ČEZ v pohodě. Ale u Moneta nic nemám. Přitom mi za minulý rok byla připsána dividenda 2x. Pak to zkresluje i výnos. Máte někdo podobný problém?
Když dám Portfolio/Vývoj, tak tam vidím jednotlivé koupené tituly, počet kusů, za kolik jsem nakoupil... Je tam i sloupec "výnosy", kde jsou připsané dividendy. U Kofola a ČEZ v pohodě. Ale u Moneta nic nemám. Přitom mi za minulý rok byla připsána dividenda 2x. Pak to zkresluje i výnos. Máte někdo podobný problém?
CZ: ČEZ | KB
Evropa: IBE1.DE | VOD | FLOW | ACOMO | TIBN | CTP | BATS
US: INTC | KO | VZ | ABBV | SSSS | NKE | TFC | CSCO | WBD | MRK | CVS
Svět: HK.9988 | SBSW
REITs: MPW | O
ETF: Portu
-
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Tak koukám jako vrána ale já to nemám ani u toho ČEZu, a to mám jeho akcie asi 11 let a na dividendy se každoročně těším
Nejspíš bych se zeptal přes FIOservis, možná se to má nějak zaktivovat nebo co..

Nejspíš bych se zeptal přes FIOservis, možná se to má nějak zaktivovat nebo co..
-
- Gold pen
- Reputace: 207
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to nebude tím, že u Monety to nemají s čím automaticky spárovat. Když si dám "Obchody", tak dividenda Monety se mi zobrazí jako:
"Vloženo na účet z 27-9078470257/0100 (ZPP:RC/ICO=... /V) Bezhotovostní vklad", nebo "Vloženo na účet z 27-9078470257/0100 (ZPP:MONETA MONEY BANK -) Bezhotovostní vklad", kdežto dividendy ČEZ nebo Kofoly se zobrazují na začátku s tickerem "BAACEZ - Dividenda ..." apod.
Já u toho ČEZ tam ty dividendy započítané mám.
"Vloženo na účet z 27-9078470257/0100 (ZPP:RC/ICO=... /V) Bezhotovostní vklad", nebo "Vloženo na účet z 27-9078470257/0100 (ZPP:MONETA MONEY BANK -) Bezhotovostní vklad", kdežto dividendy ČEZ nebo Kofoly se zobrazují na začátku s tickerem "BAACEZ - Dividenda ..." apod.
Já u toho ČEZ tam ty dividendy započítané mám.
- P2P_Ronie
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tohle jsem si říkal, zda to nemůže být problém. Bylo by to teda krapet ichtylský
Ale zkusil jsem napsat na ten Fio Servis - dám případně zprávu sem.

-
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Nijak se tím netrápím, dividendy ČEZu mi vypláceli vždy na ruku v ČS. Když jsem na to koukal, tak jsem s hrůzou zjistil, že první akcie ČEZu jsem si výhodně po poklesu ceny pořídil v září 2008 za 1145Kč 
Teď mám průměrnou nákupní cenu asi 530 Kč, takže čistě vizuelně jsem v minusu, ovšem za ta léta jsem inkasoval hezkých pár set tisíc Kč na divi

Teď mám průměrnou nákupní cenu asi 530 Kč, takže čistě vizuelně jsem v minusu, ovšem za ta léta jsem inkasoval hezkých pár set tisíc Kč na divi

- KarlosV
- Bronze pen
- Reputace: 67
- Kontaktovat uživatele:
Re: RE: Re: Fio Broker
Pro Monetu je to normální, souvisí to s tím, že akcie jsou zapsané na jméno:P2P_Ronie píše:Jedná technická k FIO, možná jsem slepej...
https://www.fio.cz/zpravodajstvi/zpravy ... -dividendy
Sent from my SM-A320FL using Tapatalk
- BJA
- Bronze pen
- Reputace: 57
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem dnes cestu do Fio a pán mi na dotaz k vizualizaci jejich brokera sdělil, že bude v řádu měsíců změněna. Tak snad 

-
- Silver pen
- Reputace: 111
- Kontaktovat uživatele:
Nechápu proč se ve FIO nezobrazují dividendy, které jsme si vybral v bance.. 

-
- Bronze pen
- Reputace: 50
- Kontaktovat uživatele:
Změněna? Zaorat a znovu
. Pokud u toho bude stejnej posun jako u (mobilního) bankovnictví, tak paráda.

-
- Bronze pen
- Reputace: 50
- Kontaktovat uživatele:
A když už to mám otevřené, tak btw... Vnímáte nějaký rozdíl mezi nákupy přímo na BCPP a na RMS (mimo poplatků a T+3 vs. T+0)? Je tam nějaký zásadní rozdíl z hlediska bezpečnosti nebo něčeho důležitého? Když je možné nakoupit na RMS a prodat na BCPP (a opačně), tak nevidím ani rozdíl v likviditě.
-
- Bronze pen
- Reputace: 31
- Kontaktovat uživatele:
Ten prodej na druhé burze je tuším zpoplatněn. Jinak na BCCP je likvidita určitě větší a ceny akcií bývají lepší.
-
- Gold pen
- Reputace: 467
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, na RMS je strašně malý objem, leckdy to úplně stojí.
- Jan
- writerP2P
-
Jan
- Reputace: 1064
- Kontaktovat uživatele:
BTW - netuší někdo, jestli je možné mít účty u Slovenského Fia a Brokerský účet u Fia Českého?
Díky
Díky
Zkušenosti:
P2P: Mintos, Lendermarket, Afranga, Roger(dříve Investaukce)
Devizové spol.: RoklenFX
Zdroje:
explorep2p.com/mintos-lender-ratings/
p2p.holdings/mintos
beyondp2p.com/platforms/mintos/loan-originators
BTW
CO<JAK<PROČ
P2P: Mintos, Lendermarket, Afranga, Roger(dříve Investaukce)
Devizové spol.: RoklenFX
Zdroje:
explorep2p.com/mintos-lender-ratings/
p2p.holdings/mintos
beyondp2p.com/platforms/mintos/loan-originators
BTW
CO<JAK<PROČ
-
- Gold pen
- Reputace: 143
- Kontaktovat uživatele:
Slovensko ma iba pobočku zahraničnej banky Fio.
E- broker je asi iba jeden pre všetkých rovnaký. Aspoň si to myslím

Akcie - TEF, VZ, ERIC, OHI, ABR, ARI, O , ENGIE, NEE, LIGHT, EVK, BASF, CC, KOMB, ERSTE, VIG, CTP, JNJ, GOOG, INTC, CTSH
ETF - Portu
ETF - Portu
- P2P_Ronie
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem konečně dostal odpověď z FIO. Důvod tu, myslím, už zazněl. Ale jde to i manuálně udělat, aby se do vývoje pozice započetly dividendy. Zatím jsem nezkoušel a na první dobou mi to přijde asi pracné v momentě, kdy už má člověk více dividend a chtěl by sledovat delší časové období. Pro kontrolu roční to asi problém nebude. Viz:P2P_Ronie píše: ↑27 úno 2020, 11:02Když dám Portfolio/Vývoj, tak tam vidím jednotlivé koupené tituly, počet kusů, za kolik jsem nakoupil... Je tam i sloupec "výnosy", kde jsou připsané dividendy. U Kofola a ČEZ v pohodě. Ale u Moneta nic nemám. Přitom mi za minulý rok byla připsána dividenda 2x. Pak to zkresluje i výnos. Máte někdo podobný problém?
omlouvám se za pozdější odpověď. Vámi popisovaný rozdíl je způsoben odlišnou technikou výplaty dividend u samotné společnosti. Některé společnosti vyplácí dividendu přímo převodem na účet, například Moneta, u ní se prostředky vo vývoje nepočítají (peníze dorazí jako klasický banovní převod). Další společnosti vyplácejí dividendu pomocí Fio banky, tedy Fio banka celkovou dividendu rozúčtuje mezi jednotlivé akcionáře, tato dividenda pak výnosy ovlivní. Bohužel toto nastavení není možné měnit, určují to přímo emitenti akcií.
Pokud chcete, aby byla dividenda promítnuta do vývoje, stačí postupovat takto:
1) najdete příslušnou akcii a přes zelené plus se Vám ukáže "Fiktivní vklad CP".
2) nastavíte datum výplaty dividendy, do ceny uvedete výši dividendy, množství nevyplňujete, zašrtnete pole " Cena vyjadřuje celkovou hodnotu obdržené dividendy pro vybraný CP"
3) odeslat
Tímto způsobem dojde k doplnění dividend do výnosů.