Degiro

Informace o brokerech.
K diskusím: Degiro; Fio; IB; LYNX; obecná diskuze
Odpovědět
Uživatelský avatar
vyvar z ovaru
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1667
Registrován: 29 lis 2017, 13:50
Reputace: 546
Bydliště: B|R|N|O|
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od vyvar z ovaru » 22 říj 2020, 15:16

Martinus píše:
22 říj 2020, 15:08
no hustý, a co budeš dělat...? zavíráš a otevíráš jinde, nebo jak?
Pokusim se to dokoncit, abych prosel kompletne ten proces a mohl to sem napsat, treba to nekomu pak prijde vhod. Ale zbyva mi na to uz jen 5 tydnu, tak snad to stihnu. :lol:

Uživatelský avatar
Emet
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 39
Registrován: 18 zář 2019, 22:36
Reputace: 23
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od Emet » 04 lis 2020, 08:46

Zdravím, chci se zeptat, jestli nevíte, zda jde u Degiro otevřít dva účty na stejnou fyzickou osobu? Jeden na české mutaci a jeden na německé. Ptám se proto, že na německé mutaci jsou nákupy na burze XETRA zdarma a já už mám účet na české mutaci. Řešili jste to někdo? Máte zkušenost? Díky. ;-)

Uživatelský avatar
doonio
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 810
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 309
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od doonio » 04 lis 2020, 10:37

Mám něco podného, ale na irské mutaci. Mám tam 2 účty jako FO, jeden když jsem začínal (Basic) a poté jsem založil i Custody a oba aktuálně využívám. A není to žádný problém, každý Degiro účet mám napojený na jinný EUR bankovní účet. Chtěl jsem původně taky otevřít účet v Německu, ale neumím německy a jejich platforma furt nejde přepnout do jiných jazyků, přitom Degiro CZ umí česky a DEGIRO IE umí zase anglicky, tak nevím proč se jim nechce to upravit.
Aktivně využívám:
P2P: Mintos,Twino,EstateGuru,LinkedFinance
Převody do zahraničí: RoklenFx,Revolut
Broker: Degiro, Fio e-broker, plus500

grill
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 211
Registrován: 16 zář 2018, 13:52
Reputace: 49
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od grill » 05 lis 2020, 11:21

Otevřel jsem si konečně DEGIRO. Koukám správně, že nejde koupit ETF obchodované v USA? Chci obchodovat nějaký instrument kopírující SP500 a přes Evropské burzy to není ono.

Uživatelský avatar
Seno
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 149
Registrován: 14 srp 2019, 10:39
Reputace: 48
Bydliště: Pustiměř
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od Seno » 05 lis 2020, 12:11

grill píše:
05 lis 2020, 11:21
Otevřel jsem si konečně DEGIRO. Koukám správně, že nejde koupit ETF obchodované v USA? Chci obchodovat nějaký instrument kopírující SP500 a přes Evropské burzy to není ono.
Dle EU regulace to nejde. Musel bys být u brokera který toto nařízení ignoruje.

Mufimufin
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 176
Registrován: 25 bře 2020, 13:39
Reputace: 19
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od Mufimufin » 05 lis 2020, 14:09

Stačí se prohlásit za profesionála, ale někde máš pak vyšší poplatky. Netuším jak je tomu konkrétně u Degiro.

Funguje to např. u Tastyworks.

Ankor
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1008
Registrován: 31 bře 2019, 13:22
Reputace: 247
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od Ankor » 06 lis 2020, 00:20

Skoro pokaždé když chci nakoupit, tak mi Degiro oznámí, že daná skupina není aktivní a že musím vyplnit test. Testů už jsem složila snad 10, ale zjišťuju, že mi to vnucuje testy, které už jsem dělala. Standardní akcie, Reit apod... To nedává smysl. Ono se to vynuluje, když složím jiný test? Nejde někde zapnout, aby to už zůstalo aktivované napořád? Nebo co tam přehlížím? Tohle je šílenství, vždycky se rozeběhnu, že nakoupím za skvělou cenu, a ono mě to odmrští... :evil:

Mufimufin
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 176
Registrován: 25 bře 2020, 13:39
Reputace: 19
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od Mufimufin » 06 lis 2020, 00:34

Doporučuji zkusit jejich podporu, ale mám z nich stejný pocit. Taky se mně snaží umlátit šablonovitými reakcemi na otázky, které nebyly položeny.

Mně např. irituje, že nejde zadat příkaz za nižší limit cenu jak cca 20% od aktuální market ceny. Stejně tak, že nemají cenové alerty.

tinvest
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 27
Registrován: 17 zář 2016, 17:33
Reputace: 9
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od tinvest » 06 lis 2020, 05:45

Ankor píše:
06 lis 2020, 00:20
Skoro pokaždé když chci nakoupit, tak mi Degiro oznámí, že daná skupina není aktivní a že musím vyplnit test. Testů už jsem složila snad 10, ale zjišťuju, že mi to vnucuje testy, které už jsem dělala. Standardní akcie, Reit apod... To nedává smysl. Ono se to vynuluje, když složím jiný test? Nejde někde zapnout, aby to už zůstalo aktivované napořád? Nebo co tam přehlížím? Tohle je šílenství, vždycky se rozeběhnu, že nakoupím za skvělou cenu, a ono mě to odmrští... :evil:
Po slozeni testu je jeste potreba danou skupinu aktivovat v nastaveni, sekce "Nastaveni produktu"

Ankor
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1008
Registrován: 31 bře 2019, 13:22
Reputace: 247
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od Ankor » 06 lis 2020, 09:43

Ano, aktivoval jsem. Jinak bych nemohla ten obchod uskutečnit.

Drmla
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 134
Registrován: 05 říj 2020, 20:03
Reputace: 32
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od Drmla » 06 lis 2020, 09:49

Po mně to chtělo vyplnit jen jednou.

Gixian
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 331
Registrován: 13 lis 2019, 21:50
Reputace: 182
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od Gixian » 06 lis 2020, 10:46

Jak rika Drmla> Jednou vyplnim, rucne zapnu prepinatko patrici k danemu testu, a znovu uz to po me nikdy nechce.

Ankor
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1008
Registrován: 31 bře 2019, 13:22
Reputace: 247
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od Ankor » 06 lis 2020, 11:15

Děkuju. Takhle to považuji za logické a tak to dělám. Zapnu to vždycky, vždyť jinak by se ten obchod neuskutečnil.
Tak hlavně že vím, že se už nikde nic nenastavuje.

Gixian
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 331
Registrován: 13 lis 2019, 21:50
Reputace: 182
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od Gixian » 11 lis 2020, 15:56

Huste, jsme se dockali toho, ze Degiro ma u firem (aspon u zakladnich "mainstreamovych" firem) i nejake data zobrazene! :)
Přílohy
cc_3.png
cc_3.png (25.67 KiB) Zobrazeno 409 x
cc_2.png
cc_2.png (26.5 KiB) Zobrazeno 409 x
cc_1.png
cc_1.png (53.8 KiB) Zobrazeno 409 x

tomasd.1
Příspěvky: 1
Registrován: 11 lis 2020, 16:04
Reputace: 0
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od tomasd.1 » 11 lis 2020, 16:11

muze mi tady nekdo rict jak to ma degiro s pakou na akcie

Bystryi
Příspěvky: 13
Registrován: 04 dub 2020, 16:55
Reputace: 0
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od Bystryi » 17 lis 2020, 00:56

Ahoj,
chystám se z Degira vybrat nějaké penízky, co jsem četl v jejich sazebníku, tak výběr je pouze v CZK? Mají tam také napsáno, že převod EUR a CZK je zdarma, platí to i při manuálním převodu? Tím pádem by měl být výběr bez poplatku. Je to tak?
Diky :D

Ankor
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1008
Registrován: 31 bře 2019, 13:22
Reputace: 247
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od Ankor » 17 lis 2020, 08:11

Převod CZK - EUR je pro nás oběma směry zdarma i manuálně.

novacek
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 193
Registrován: 14 bře 2020, 13:58
Reputace: 15
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od novacek » 17 lis 2020, 16:10

Zdravím, nějak mi dnes blbne DEGIRO. Chci nakupovat, při stavu FPT i "volny prostor" 179 EUR (získaný čerstvým drobným prodejem) a při pokusu o nákup čehokoli (cena s limitem) naprosto v rámci této hodnoty, tak mi to vypisuje nesmyslnou hlášku, že můj volný prostor činí pouhých ca 10 EUR. Zkoušel jsem refrešovat stránku, odhlásit se a přihlásit, ale nic platno. Nevíte někdo, co ještě zkusit ? Prodávat jde v pohodě, ale vypadá to, že i když DEGIRO ukazuje okamžitě správně stavy FTP/Volneho prostoru, tak se to asi není schopno nějak propsat do samotné datbáze, jinak si to neumím vysvětlit.

Ankor
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1008
Registrován: 31 bře 2019, 13:22
Reputace: 247
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od Ankor » 17 lis 2020, 16:23

A nemáš tam nějakou zapomenutou objednávku? Ta by ti to z volného prostoru opticky odčerpala.

novacek
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 193
Registrován: 14 bře 2020, 13:58
Reputace: 15
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od novacek » 17 lis 2020, 16:50

Ankor píše:
17 lis 2020, 16:23
A nemáš tam nějakou zapomenutou objednávku? Ta by ti to z volného prostoru opticky odčerpala.
To ne, zas takovej nováček už nejsem :)) Už se to prošťouchlo (asi jak se rozjel trh), takže dobrý.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 8 hostů