Degiro


Informace o brokerech.
Odpovědět
Uživatelský avatar
doonio
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 671
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 231
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od doonio » 19 bře 2020, 10:35

Převést se to asi dá..tím že vypneš ten AutoFX, a převádíě si ty měny ručně...ale potom to dle ceníku Degira stojí 10€ + 0,02%. Takže pro nás z Retailu asi nepoužitelné, možná na začátku když byl USD za 21kč, ale to už mě příjde lepší varianta se měnově zajistit pro případné oslabení USD - tzn. nebudeš tratná na tom, že dnes jsi nakoupila draze USD (26Kč/$, aby jsi je za rok, při prodeji akcií a převodu peněz do CZ prodala za levno (23Kč/$)
Aktivně využívám:
P2P: Mintos,Twino,EstateGuru,LinkedFinance
Převody do zahraničí: RoklenFx,Revolut
Broker: Degiro, Fio e-broker, plus500

Uživatelský avatar
vyvar z ovaru
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1430
Registrován: 29 lis 2017, 13:50
Reputace: 431
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od vyvar z ovaru » 19 bře 2020, 10:39

Pokud kupujes/prodavas a inkasujes dividendy z US burzy, tak zadnej prevod neni potreba. Staci mit vypnutej autofx a na uctu se ti hromadi dolary, za ktery pak nakupujes. Pokud si tam pak doposilas CZK, tak je potrea prvne utratit dolary, nasledne autofx zase zapnout a utracet eura.

gulliver
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 345
Registrován: 22 říj 2019, 06:37
Reputace: 64
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od gulliver » 19 bře 2020, 11:19

vyvar z ovaru píše:
19 bře 2020, 10:39
Pokud kupujes/prodavas a inkasujes dividendy z US burzy, tak zadnej prevod neni potreba. Staci mit vypnutej autofx a na uctu se ti hromadi dolary, za ktery pak nakupujes. Pokud si tam pak doposilas CZK, tak je potrea prvne utratit dolary, nasledne autofx zase zapnout a utracet eura.
a jsou z toho nějaké poplatky?

Uživatelský avatar
doonio
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 671
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 231
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od doonio » 19 bře 2020, 11:32

vyvar z ovaru píše:
19 bře 2020, 10:39
Pokud kupujes/prodavas a inkasujes dividendy z US burzy, tak zadnej prevod neni potreba. Staci mit vypnutej autofx a na uctu se ti hromadi dolary, za ktery pak nakupujes. Pokud si tam pak doposilas CZK, tak je potrea prvne utratit dolary, nasledne autofx zase zapnout a utracet eura.
OK, chápu tedy, že se na tvém účtě hromadí dividenda v USD, kterou můžeš potom použít na nákup.
1/ Co když máš v DIV např. 100$ a chceš nakoupit akcie za 90$. Vezme se to automaticky z balíku USD a provede se nákup, nikde žádná konverze a stav účtu USD po provedení nákupu bude 10$, tady asi není žádnej problém.

2/ Co když máš v DIV např. 100$ a chceš nakoupit akcie za 120$, tak se vezme těch 100$ a zbytek se zkonvertuje (a tam ti napálí těch 10€ poplatek?) a nebo je to jako u Revolutu a jelikož nemáš dost peněz na nákup celého balíku akcií, tak se zkonvertuje všech 120$ (+ zase ti napaří poplatek 10€)
Aktivně využívám:
P2P: Mintos,Twino,EstateGuru,LinkedFinance
Převody do zahraničí: RoklenFx,Revolut
Broker: Degiro, Fio e-broker, plus500

Uživatelský avatar
vyvar z ovaru
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1430
Registrován: 29 lis 2017, 13:50
Reputace: 431
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od vyvar z ovaru » 19 bře 2020, 13:40

gulliver: uctuje se mi normalni poplatek, akorat je rozdeleny do dvou men
degiro1.png
degiro1.png (8.76 KiB) Zobrazeno 446 x
nutno rict, ze jsem na uctu mel vzdy i nejaka eura, nevim jak by se to chovalo, kdybyh mel jen USD

doonio: 1) presne jak pises
2) v tento moment by ti Degiro zahlasilo, ze nemas dostatek prostredku k provedeni nakupu. Zapnes autofx a melo by to jit koupit. Ale tohle ti nereknu na 100%, protoze si to uz nepamatuju (ale u kazde transakce si zapisuju naklady a 10 E poplatek nebyl nikdy), momentalne mam dolary utraceny a posilam eura, takze mam autofx zapnutej. V pokynu k nakupu bys ale mel videt naklady transakce.

Uživatelský avatar
doonio
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 671
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 231
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od doonio » 19 bře 2020, 20:30

vyvar z ovaru píše:
19 bře 2020, 13:40
2) v tento moment by ti Degiro zahlasilo, ze nemas dostatek prostredku k provedeni nakupu. Zapnes autofx a melo by to jit koupit. Ale tohle ti nereknu na 100%, protoze si to uz nepamatuju (ale u kazde transakce si zapisuju naklady a 10 E poplatek nebyl nikdy), momentalne mam dolary utraceny a posilam eura, takze mam autofx zapnutej. V pokynu k nakupu bys ale mel videt naklady transakce.
Takže pokud mám nastaven nějaký pokyn k nákupu a i když cena protne mojí limit. cenu, tak se nákup neprovede a čeká se až buďto ručně zkonvertuji EUR->USD (poplatek 10€ + ...) a nebo nezapnu AutoFx?

Já žil v domění, že pokud se potká market cena s mojí limit. cenou u objednávky, tak se zkonvertují EUR automaticky a Degiro si vezme poplatek (přece by se neochudili o 10€, když můžou)
Aktivně využívám:
P2P: Mintos,Twino,EstateGuru,LinkedFinance
Převody do zahraničí: RoklenFx,Revolut
Broker: Degiro, Fio e-broker, plus500

Uživatelský avatar
vyvar z ovaru
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1430
Registrován: 29 lis 2017, 13:50
Reputace: 431
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od vyvar z ovaru » 19 bře 2020, 22:40

doonio píše:
19 bře 2020, 20:30
Takže pokud mám nastaven nějaký pokyn k nákupu...
Ten pokyn k nakupu prave nastaveny nemas. Kdyz je cena akcie 100 USD a ty mas 90 USD a 100 EUR (a vypnuty autofx), tak ten prikaz nejde zadat.

romancik
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 449
Registrován: 08 úno 2018, 15:18
Reputace: 119
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od romancik » 20 bře 2020, 00:04

Akorát, že to asi nebude kompenzovat ten problém s tím, že pokud má člověk na Degiru nějaké peníze, které mu tam volně leží v těch fondech, tak se mu časem ztrácí (předpokládám, že je to vzhledem k nízkým úrokovým sazbám hlavně u EUR). Je otázka, jestli mají dolarové fondy lepší výkonnost a nepožírají tak ty volné peníze...

Cestou jak si převést "zdarma" na dolary by pak tedy bylo nakoupit nějaký stoupající dolarový titul (se zapnutým autofx) a po vypnutí autofx u dolaru tento titul prodat tak, aby se min. zaplatily poplatky (samozřejmě nutno vybrat takový, u kterého nedojde znovu k poklesu).

Na druhou stranu, pokud investujeme hlavně na americké burze, je to docela dobrý systém. Hlavně pokud ty dolary ten fond nebude znehodnocovat. Ale to jste tu ještě nikdo neuvedl.

Uživatelský avatar
vyvar z ovaru
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1430
Registrován: 29 lis 2017, 13:50
Reputace: 431
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od vyvar z ovaru » 20 bře 2020, 12:00

Ted je vyjimecna situace (posilam na Degiro eura z Mintosu), takze mam autofx zapnuty, ale v normalnich casech, kdy uz na Degiro temer nic neposilam, tak ho mam vypnuty a jen nakupuju z toho, co prodam a z doslych dividend.

romancik: jestli to nad nejakou hodnotou USD pak neco strhava ti nepovim, protoze zase tolik dividend mi nechodi a ja nikdy nemel na uctu vic jak 1K usd. :)

mailo
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 117
Registrován: 27 črc 2018, 12:51
Reputace: 22
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od mailo » 21 bře 2020, 10:56

kde se dá zjistit, zda dividenda společnosti je na Degiru vyplacená včetně daně, nebo je již o tuto daň pokrácená??

Uživatelský avatar
doonio
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 671
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 231
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od doonio » 21 bře 2020, 13:14

mailo píše:
21 bře 2020, 10:56
kde se dá zjistit, zda dividenda společnosti je na Degiru vyplacená včetně daně, nebo je již o tuto daň pokrácená??
To je vcelku jednoduchý...si vyjeď "account statement" a jestli u každé dividendy máš i druhý řádek "dividend tax", tak víš jestli ti byla strhnuta i daň!
Aktivně využívám:
P2P: Mintos,Twino,EstateGuru,LinkedFinance
Převody do zahraničí: RoklenFx,Revolut
Broker: Degiro, Fio e-broker, plus500

Ankor
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 685
Registrován: 31 bře 2019, 13:22
Reputace: 157
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od Ankor » 21 bře 2020, 16:04

mailo píše:
21 bře 2020, 10:56
kde se dá zjistit, zda dividenda společnosti je na Degiru vyplacená včetně daně, nebo je již o tuto daň pokrácená??
Pokud je to čerstvá divi, ještě nevyplacená, tak ji máš napsanou dole pod portfoliem a daň je tam uvedená.

novacek
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 54
Registrován: 14 bře 2020, 13:58
Reputace: 3
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Zahraniční akciové trhy – obecná diskuse

Příspěvek od novacek » 24 bře 2020, 22:09

Zdravím, mám dotaz ohledně DeGira. Předpokládám, že reálný aktuální zisk = částka v horní kolonce "Zůstatek" - "můj celkový vklad" (tento rozdíl tj. takto spočítaný zisk je u mne aktuálně ca 253 EUR). Nicméně to vůbec nesedí s tím, co se ukazuje v té bilanční kolonce (nahoře 4. zleva), jak si tam člověk může zvolit "Den+/-" nebo "Celkem +/-" , kde v kolonce "Celkem +/-" mám aktuálně -78.52 .
Mohl by ten rozpor nějaký zdejší DeGiro odborník vysvětlit ? Předem díky moc !

Edit zbynhu:// přesunuto do vlákna Degiro

Uživatelský avatar
Seno
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 109
Registrován: 14 srp 2019, 10:39
Reputace: 27
Bydliště: Pustiměř
Kontaktovat uživatele:

Re: Zahraniční akciové trhy – obecná diskuse

Příspěvek od Seno » 25 bře 2020, 08:25

novacek píše:
24 bře 2020, 22:09
Zdravím, mám dotaz ohledně DeGira. Předpokládám, že reálný aktuální zisk = částka v horní kolonce "Zůstatek" - "můj celkový vklad" (tento rozdíl tj. takto spočítaný zisk je u mne aktuálně ca 253 EUR). Nicméně to vůbec nesedí s tím, co se ukazuje v té bilanční kolonce (nahoře 4. zleva), jak si tam člověk může zvolit "Den+/-" nebo "Celkem +/-" , kde v kolonce "Celkem +/-" mám aktuálně -78.52 .
Mohl by ten rozpor nějaký zdejší DeGiro odborník vysvětlit ? Předem díky moc !

Edit zbynhu:// přesunuto do vlákna Degiro
Myslím se to tu řešilo, není to vlivem pohybu kurzu?

novacek
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 54
Registrován: 14 bře 2020, 13:58
Reputace: 3
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Zahraniční akciové trhy – obecná diskuse

Příspěvek od novacek » 25 bře 2020, 13:08

Seno píše:
25 bře 2020, 08:25
novacek píše:
24 bře 2020, 22:09
Zdravím, mám dotaz ohledně DeGira. Předpokládám, že reálný aktuální zisk = částka v horní kolonce "Zůstatek" - "můj celkový vklad" (tento rozdíl tj. takto spočítaný zisk je u mne aktuálně ca 253 EUR). Nicméně to vůbec nesedí s tím, co se ukazuje v té bilanční kolonce (nahoře 4. zleva), jak si tam člověk může zvolit "Den+/-" nebo "Celkem +/-" , kde v kolonce "Celkem +/-" mám aktuálně -78.52 .
Mohl by ten rozpor nějaký zdejší DeGiro odborník vysvětlit ? Předem díky moc !

Edit zbynhu:// přesunuto do vlákna Degiro
Myslím se to tu řešilo, není to vlivem pohybu kurzu?
Jak to myslíš pohybem kurzu, myslíš EUR/USD (prachy máme ve FPT Eurech, ale většinu akcií kupujeme v USD). Čili dle Tvého názoru kolonka "Celkem+/-" reprezentuje přesně co ? Jen kurzové ztráty/výdělky pramenící z pohybu USD vůči EURu ?

adventura
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 391
Registrován: 18 srp 2016, 15:17
Reputace: 75
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od adventura » 26 bře 2020, 13:07

Převedl jsem si na degiro eura tedy méně než 2500 Eur, ale skoro každý den mne ubyde pár centu, myslel jsem, že degiro bude ztráty do 2.5k kompenzovat nebo to funguje takhle jen pro vklady v CZK?

Uživatelský avatar
doonio
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 671
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 231
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od doonio » 26 bře 2020, 13:43

Ale však jo, Degiro to kompenzuje, tam někde dole "v Portfoliu" máš "Compensated amount"..a tato hodnota každým dnem o pár centů naroste.
Aktivně využívám:
P2P: Mintos,Twino,EstateGuru,LinkedFinance
Převody do zahraničí: RoklenFx,Revolut
Broker: Degiro, Fio e-broker, plus500

gulliver
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 345
Registrován: 22 říj 2019, 06:37
Reputace: 64
Bydliště: Neznámé
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od gulliver » 26 bře 2020, 14:02

V tomto jsem úplný nováček, založil jsem si účet na Degiro, a nahral jsem tam 300 CZK pro potvrzení mého bankovního účtu a aktivaci Degiro účtu. Tyto pěníze se mi směnily na 10.80 EUR, nyní bych chtěl zkušebně koupit nějaké ETF, ale když dám nákup a vyberu možnost "Market" tak mohu kupovat jen v kusech a to tak že to musí být celé číslo? Nejde nějak zadat částku a že bych investoval tu danou částku?

Uživatelský avatar
vyvar z ovaru
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1430
Registrován: 29 lis 2017, 13:50
Reputace: 431
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od vyvar z ovaru » 26 bře 2020, 14:06

Musis koupit cely kus akcie, nejde kupovat zlomky.

jejinka
Gold pen
Gold pen
Příspěvky: 1355
Registrován: 25 led 2019, 13:16
Reputace: 339
Kontaktovat uživatele:

Re: Degiro

Příspěvek od jejinka » 26 bře 2020, 14:14

Ale protože některé akcie jsou hodně drahé a nechce se mi hned za této situace kupovat ani jeden celý kus, tak na to používám Revolut, kde si mohu koupit i část akcie. Ale moc bych jim nesvěřila. Je to takový méně důvěryhodný model.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů