IDF Eurasia - diskuze k poskytovateli
- zbynhu
- Administrátor
-
Gold pen
- Reputace: 2086
- Kontaktovat uživatele:
IDF Eurasia - diskuze k poskytovateli
IDF Eurasia – popis společnosti
IDF Eurasia je leader mezi nebankovními společnostmi poskytujícími on-line nezajištěné spotřebitelské úvěry v Kazachstánu a Rusku. Společnost operuje pod značkou Moneyman a Solva.
V roce 2019 IDF Eurasia půjčila přes 662M Eur a má přes 8 milionů registrovaných zákazníků.
IDF Eurasia působí na platformě Mintos, kde nabízí k investici úvěry v eurech, rublech a kazašských tenge.
IDF Eurasia – základní data
Rok založení: 2012
Podporované měny půjček: EUR, KZT, RUB
Průměrný roční výnos: 10 – 12% (EUR)
Splatnost nabídek: 6 měsíců – 5 let
Buyback garance pro nabízené půjčky: ano
Nabídka zajištěných půjček: ne
ExploreP2P rating: 59
Mintos Rating: B+
Web poskytovatele: https://idfeurasia.com/en/
Pro další informace o poskytovateli a přehled hodnocení poskytovatele dalšími investory přejděte na příslušnou stránku webu P2Ptrh.cz.
IDF Eurasia je leader mezi nebankovními společnostmi poskytujícími on-line nezajištěné spotřebitelské úvěry v Kazachstánu a Rusku. Společnost operuje pod značkou Moneyman a Solva.
V roce 2019 IDF Eurasia půjčila přes 662M Eur a má přes 8 milionů registrovaných zákazníků.
IDF Eurasia působí na platformě Mintos, kde nabízí k investici úvěry v eurech, rublech a kazašských tenge.
IDF Eurasia – základní data
Rok založení: 2012
Podporované měny půjček: EUR, KZT, RUB
Průměrný roční výnos: 10 – 12% (EUR)
Splatnost nabídek: 6 měsíců – 5 let
Buyback garance pro nabízené půjčky: ano
Nabídka zajištěných půjček: ne
ExploreP2P rating: 59
Mintos Rating: B+
Web poskytovatele: https://idfeurasia.com/en/
Pro další informace o poskytovateli a přehled hodnocení poskytovatele dalšími investory přejděte na příslušnou stránku webu P2Ptrh.cz.
Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.
-
- Gold pen
- Reputace: 338
- Kontaktovat uživatele:
Re: IDF Eurasia - diskuze k poskytovateli
Sleduje někdo PP u tohoto poskytovatele? Mě intuitivně/subjektivně přijde že neustále narůstá a prodlužuje se, ale nijak jsem si to neevidoval tak to nemohu potvrdit.
-
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Score exploreP2P opět snížilo rating, nyní na 46!
Naposledy upravil(a) gulliver dne 13 lis 2020, 12:14, celkem upraveno 1 x.
- zbynhu
- Administrátor
-
Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Když se podíváš na tu sdílenou tabulku na p2ptrhu, tak při kliknutí pravým tlačítkem do příslušného pole PP, je možnost zvolit "Zobrazit historii úprav". Podle toho je vidět, jak se to vyvíjelo. Nyní mají průměrně 3 dny, před týdnem 5.
Ono to ale Tobě může klidně naskakovat, když budeš mít zrovna ty "správné" půjčky...
Na pokles ratingu jsem taky koukal. Na druhou stranu mi přijde, že do nich Explore teď dost šije, minule jim sráželi rating jen proto, že je to Kazachstán, nestabilní měna atp. a přitom podle informací Mintosu IDFE provádí měnový hedging, takže jim pokles tenge může být putna...
Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.
-
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
IDF Eurasia - Kazachstán: Výseldky Q3
https://www.mintos.com/blog/idf-eurasia ... n-q3-2020/
https://www.mintos.com/blog/idf-eurasia ... n-q3-2020/
- Namor
- Gold pen
- Reputace: 1406
- Kontaktovat uživatele:
Mintos zaslal email (nevím zda všem) propagující IDF Euroasia - viž níže textová kopie
Jak vidíte tohoto LO?
Můj názor:
- velký LO, ziskový za 2019
- explorep2p mu snižuje rating
Moje pozice je v tomto LO v podstatě nulová. Přitom je sleduji dlouho a rád bych je zařadil na seznam důvěryhodných. Když to srovnám s Iute, Delfin, Mogo, tak mě stále nepřesvědčili, že se chtějí etablovat ve stylu odpovídajícímu jejich velikosti na Mintosu. Jak to vidíte ze své perspektivy?
------------------------------------------------------------------
Who grew the most on Mintos in 2020?
When it comes to growth on Mintos, the formula is quite straightforward – the more investors gain confidence in a certain lending company's loan portfolio, the more that company's outstanding investments tend to increase. As a result, the lending company can further grow its business.
In 2020, IDF Eurasia (Kazakhstan) took the lead position. The company's outstanding investments rose by over €10 million, to a total of €37 million (41% increase on 2019).
According to a report by the Association of Microfinance Institutions of Kazakhstan, in 2020, IDF Eurasia outpaced local market growth by 47%, doubling its net loan portfolio to an impressive €80 million, making it the largest net loan portfolio of a single country on Mintos.
These stark results were noticed by institutional investors, who allowed IDF Eurasia Kazakhstan to successfully place €8 million and €6 million of bond issues on the Kazakhstan Stock Exchange, making them the first non-bank financial institution in Kazakhstan to do so.
How much is still available?
Currency
EUR
KZT
RUB
Personal loans available
€7.0 million
€5.7 million
€4.9 million
Short-term loans available
€0.5 million
€0.1 million
€0.1 million
Average interest rate
12%
20%
19%
Average pending days
1
You can invest in loans by IDF Eurasia by creating a dedicated custom automated strategy, or by manually selecting them on the Mintos Primary Market. Most of these featured loans can also be found within the Mintos Diversified, High-yield, and Conservative pre-made strategies.
Jak vidíte tohoto LO?
Můj názor:
- velký LO, ziskový za 2019
- explorep2p mu snižuje rating
Moje pozice je v tomto LO v podstatě nulová. Přitom je sleduji dlouho a rád bych je zařadil na seznam důvěryhodných. Když to srovnám s Iute, Delfin, Mogo, tak mě stále nepřesvědčili, že se chtějí etablovat ve stylu odpovídajícímu jejich velikosti na Mintosu. Jak to vidíte ze své perspektivy?
------------------------------------------------------------------
Who grew the most on Mintos in 2020?
When it comes to growth on Mintos, the formula is quite straightforward – the more investors gain confidence in a certain lending company's loan portfolio, the more that company's outstanding investments tend to increase. As a result, the lending company can further grow its business.
In 2020, IDF Eurasia (Kazakhstan) took the lead position. The company's outstanding investments rose by over €10 million, to a total of €37 million (41% increase on 2019).
According to a report by the Association of Microfinance Institutions of Kazakhstan, in 2020, IDF Eurasia outpaced local market growth by 47%, doubling its net loan portfolio to an impressive €80 million, making it the largest net loan portfolio of a single country on Mintos.
These stark results were noticed by institutional investors, who allowed IDF Eurasia Kazakhstan to successfully place €8 million and €6 million of bond issues on the Kazakhstan Stock Exchange, making them the first non-bank financial institution in Kazakhstan to do so.
How much is still available?
Currency
EUR
KZT
RUB
Personal loans available
€7.0 million
€5.7 million
€4.9 million
Short-term loans available
€0.5 million
€0.1 million
€0.1 million
Average interest rate
12%
20%
19%
Average pending days
1
You can invest in loans by IDF Eurasia by creating a dedicated custom automated strategy, or by manually selecting them on the Mintos Primary Market. Most of these featured loans can also be found within the Mintos Diversified, High-yield, and Conservative pre-made strategies.
Svoji cestu investičním světem popisuji v investičním deníku: viewtopic.php?f=58&t=693
- Namor
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
IDF Euroasia zveřejnil svoje výsledky za rok 2020 (zdroj p2pholdings)
Key figures:
Profit = € 4.2m
Assets = € 74.9m
Equity = € 18.6m
Debt = € 56.3m
Celý report v angličtině:
https://p2p.holdings/uploads/newsfeed/f ... urasia.pdf
Key figures:
Profit = € 4.2m
Assets = € 74.9m
Equity = € 18.6m
Debt = € 56.3m
Celý report v angličtině:
https://p2p.holdings/uploads/newsfeed/f ... urasia.pdf
Svoji cestu investičním světem popisuji v investičním deníku: viewtopic.php?f=58&t=693
- FraK
- Gold pen
- Reputace: 1289
- Kontaktovat uživatele:
Debt to Equity je dost hrozny, ale aspon jsou v zisku… po poslednich vykupech na Mintosu v nich mam investovano docela dost…tedy vic, nez bych povazoval za idealni.
Zkušenosti:
P2P (P2B): Mintos, Zonky, Ronda, Bondster, Investown, Upvest, FinGOOD, Roger, Nafirmy, Robocash, PeerBerry, Lendermarket, Afranga, Esketit, LendSecured, EstateGuru
Broker: FIO, Interactive, LYNX, eToro, Degiro, Revolut
P2P (P2B): Mintos, Zonky, Ronda, Bondster, Investown, Upvest, FinGOOD, Roger, Nafirmy, Robocash, PeerBerry, Lendermarket, Afranga, Esketit, LendSecured, EstateGuru
- Namor
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Jsem na tom stejně - mám v nich 38% investic na Mintosu, což na tohoto LO a na mě je také hodně. Jenže není mnoho alternativ nad 10 či dokonce nad 11%.
Trochu mě uklidňuje, že se nechávají auditovat Ernst a Young. Majitelé navýšili equity (ale formou podřízené půjčky). Kurz tenge/EUR se za rok 2021 stabilizoval (na rozdíl od 2020). Jsem zvědav na čísla za 2021. Půjčky na Mintosu mají dobré statistiky a LO se chová férově - žádné PP, výkupy...
Přesto to ukazuje současnou bídu na Mintosu, když béčkový LO se najednou stane favoritem.
- zbynhu
- Administrátor
-
Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Já do IDFE hodně investoval už v loňském roce v době krize. Za 12% je bral jako férovou nabídku. Navíc v loňském roce se často prodávaly jejich půjčky na SM s discountem.
Aktuálně tvoří 35% mého portfolia. Vtip je ale v tom, že jsem je teď už nijak moc nepřikupoval. Jen všichni ostatní vykupovali a já peníze stáhnul. Takže mi jejich % zastoupení neustále roste, aniž by je nakupoval
Btw. IDFE je jedním z mála poskytovatelů, který zajišťuje měnu, takže výkyvy tenge by snad neměly hospodaření ovlivnit.
Aktuálně tvoří 35% mého portfolia. Vtip je ale v tom, že jsem je teď už nijak moc nepřikupoval. Jen všichni ostatní vykupovali a já peníze stáhnul. Takže mi jejich % zastoupení neustále roste, aniž by je nakupoval

Btw. IDFE je jedním z mála poskytovatelů, který zajišťuje měnu, takže výkyvy tenge by snad neměly hospodaření ovlivnit.
-
- Silver pen
- Reputace: 922
- Kontaktovat uživatele:
- FraK
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Tak to diky za upozorneni. To jsem si ani neuvedomil. Musim se na to lepe podivat. Je jasne, ze P2P je zkratka rizikovy business.
Zkušenosti:
-
- Bronze pen
- Reputace: 105
- Kontaktovat uživatele:
demise vlády, velké protesty...snad něco z toho neovlivní splácení půjček
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/ ... .seznam.cz
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/ ... .seznam.cz
- zbynhu
- Administrátor
-
Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Vcelku by mě zajímalo, za těmi protesty ve skutečnosti je.
Jasně, zrušení zastropování cen a tím pádem obrovská inflace je spouštěč, ale nevěřím tomu, že by to vedlo k takovému rozsahu, jaký tam podle zpráv probíhá. Tam se hraje o něco většího.
Abych nebyl úplně OT, tak IDFE mám na Mintosu naloženo hoodně, vzhledem k absenci pořádných poskytovatelů skoro svého 50% Mintosího portfolia.
Co psal Mintos v minulosti, tak IDFE má půjčky v EUR zahedgované, ale při téhle situaci to je k ničemu. No zatím neprodávám, ale že bych si tím byl jistý...
Jasně, zrušení zastropování cen a tím pádem obrovská inflace je spouštěč, ale nevěřím tomu, že by to vedlo k takovému rozsahu, jaký tam podle zpráv probíhá. Tam se hraje o něco většího.
Abych nebyl úplně OT, tak IDFE mám na Mintosu naloženo hoodně, vzhledem k absenci pořádných poskytovatelů skoro svého 50% Mintosího portfolia.
Co psal Mintos v minulosti, tak IDFE má půjčky v EUR zahedgované, ale při téhle situaci to je k ničemu. No zatím neprodávám, ale že bych si tím byl jistý...
- Jan
- writerP2P
-
Jan
- Reputace: 1064
- Kontaktovat uživatele:
Zprávy jsem četl někdy naposledy okolo oběda, (tedy defakto nepokoje). Teď se tu stavoval kolega, tvářil se vážně, že to moc na nepokoje nevypadá a dával to do souvislosti s jednáními tuším Rusko-USA resp. NATO, co mají teď někdy proběhnout. Jestli to má nějaký reálný základ netuším. O Kazachstánu toho moc nevím...zbynhu píše: ↑05 led 2022, 17:01Vcelku by mě zajímalo, za těmi protesty ve skutečnosti je.
Také tam nějaká EUR mám, koneckonců jsme to řešili spolu...
Zkušenosti:
P2P: Mintos, Lendermarket, Afranga, Roger(dříve Investaukce)
Devizové spol.: RoklenFX
Zdroje:
explorep2p.com/mintos-lender-ratings/
p2p.holdings/mintos
beyondp2p.com/platforms/mintos/loan-originators
BTW
CO<JAK<PROČ
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
- FraK
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Já mám v IDF Eurasia 22%, v ID Finance 6% a ve Wowwo dalších ca 7% mého ptf na Mintosu. Pokud by vše krachlo, tak bych se už dostal do slušeného mínusu při započtení ztrát na Varksu a dalších covidových bankrotářů, kde mi pořád visí ca 2% ptf. A to se mi ještě pořád nepodařilo zlikvidovat všechny ruské půjčky, které nechci prodávat se ztrátou, tak je nechávám doběhnout, ale pokud by se Rusku vypnul SWIFT, tak nevím, jak by ruští LO mohli splácet...
Zkušenosti:
-
- Silver pen
- Reputace: 168
- Kontaktovat uživatele:
Mě vůbec nenapadlo, že mám tolik zainvestováno v Kazachstánu...Koukal jsem, že jsem tam měl 90 % již hodně zredukovaného portfolia.. Radši jsem to nabídl k prodeji na sekundáru (bez srážky) - prodalo se toho zhruba 1/3 bez diskontu, akorát s prodejním poplatkem 0,85 % během několika minut....
-
- Bronze pen
- Reputace: 105
- Kontaktovat uživatele:
a pokračujeme, výjimečný stav v celé zemi, požádány o zásah cizí země
nabídl jsem vše k prodeji
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... .seznam.cz
-
- Silver pen
- Reputace: 168
- Kontaktovat uživatele:
během půl hodiny prodáno asi půlka portfolia - sleva 0-0,1 % plus 0,85 % poplatek...
- Jan
- writerP2P
-
Jan
- Reputace: 1064
- Kontaktovat uživatele:
Hm, nic moc. Na SM se to už taky rozjíždí... I když myslím, že Mintos to brzo zarazí. Pokud je v zemi výjimečný stav a nepokoje, myslím, že není moc co řešit. Pokud se situace uklidní, může se obchodování za 14 dní obnovit. Pokud se situace neuklidní, tak to snad někomu pomůže...marek.k píše: ↑05 led 2022, 21:44a pokračujeme, výjimečný stav v celé zemi, požádány o zásah cizí země
Mimochodem, po Eleving Group druhý největší poskytovatel.
Zkušenosti:
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ