Finko - diskuze k poskytovateli
- zbynhu
- Administrátor
-
Gold pen
- Reputace: 1980
- Kontaktovat uživatele:
Finko - diskuze k poskytovateli
Finko – popis společnosti
Skupina Finko byla svého času aktivní na trzích Gruzie (poskytovatel a značka Lendo), Arménie (Varks), Ruska (nejdříve Metrokredit, později Kiva), Moldávie (Sebo) a Ukrajiny (Dinero, UkrPozyka).
Finko mělo 1.5 milionu registrovaných uživatelů a přes 600 tisíc aktivních klientů, kterým nabízelo spotřebitelské krátkodobé půjčky a spotřebitelské půjčky na splátky. Finko mělo 1084 zaměstnanců a sídlilo v Rize, v budově Mintosu.
Finko působilo pouze na platformě Mintos, přičemž Mintos a Finko jsou společnosti personálně propojené.
Skupina v minulosti řešila řadu problémů na jednotlivých trzích, což vyvrcholilo v roce 2020, kdy zejména kvůli odejmutí licence největší a nejziskovější společnosti skupiny Varks v Arménii a následně i díky Co-Vid-19 krizi, došlo rozpadu celé skupiny. Jak jsou na tom jednotliví poskytovatelé uvádíme v rychlém přehledu na webu www.p2ptrh.cz
Finko – základní data
Rok založení: 2015
Podporované měny půjček: EUR
Průměrný roční výnos: 10 – 20% (EUR)
Splatnost nabídek: 1 den – 12 měsíců
Buyback garance pro nabízené půjčky: ano
Nabídka zajištěných půjček: ne
ExploreP2P rating: 14 (Lendo) – 72 (Varks) – hodnocení před defaultem/suspendací
Mintos Rating: C+ až D (aktualizováno 07/2020)
Web poskytovatele: https://finko.com/
Pro další informace o poskytovateli a přehled hodnocení poskytovatele dalšími investory přejděte na příslušnou stránku webu P2Ptrh.cz.
Skupina Finko byla svého času aktivní na trzích Gruzie (poskytovatel a značka Lendo), Arménie (Varks), Ruska (nejdříve Metrokredit, později Kiva), Moldávie (Sebo) a Ukrajiny (Dinero, UkrPozyka).
Finko mělo 1.5 milionu registrovaných uživatelů a přes 600 tisíc aktivních klientů, kterým nabízelo spotřebitelské krátkodobé půjčky a spotřebitelské půjčky na splátky. Finko mělo 1084 zaměstnanců a sídlilo v Rize, v budově Mintosu.
Finko působilo pouze na platformě Mintos, přičemž Mintos a Finko jsou společnosti personálně propojené.
Skupina v minulosti řešila řadu problémů na jednotlivých trzích, což vyvrcholilo v roce 2020, kdy zejména kvůli odejmutí licence největší a nejziskovější společnosti skupiny Varks v Arménii a následně i díky Co-Vid-19 krizi, došlo rozpadu celé skupiny. Jak jsou na tom jednotliví poskytovatelé uvádíme v rychlém přehledu na webu www.p2ptrh.cz
Finko – základní data
Rok založení: 2015
Podporované měny půjček: EUR
Průměrný roční výnos: 10 – 20% (EUR)
Splatnost nabídek: 1 den – 12 měsíců
Buyback garance pro nabízené půjčky: ano
Nabídka zajištěných půjček: ne
ExploreP2P rating: 14 (Lendo) – 72 (Varks) – hodnocení před defaultem/suspendací
Mintos Rating: C+ až D (aktualizováno 07/2020)
Web poskytovatele: https://finko.com/
Pro další informace o poskytovateli a přehled hodnocení poskytovatele dalšími investory přejděte na příslušnou stránku webu P2Ptrh.cz.
Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.
-
- Silver pen
- Reputace: 157
- Kontaktovat uživatele:
Re: Finko - diskuze k poskytovateli
Likvidace Finko Ukrajina (Dinero, Ukrpozyka) probíhá překapivě relativně dobře, splátky chodí pravidleně, za 3 měsíce splaceno 27,4 %.
-
- Gold pen
- Reputace: 692
- Kontaktovat uživatele:
Good for you! Očividně je to případ od případu.
Já mám 4 Finko Ukrajina půjčký (3x Dinero, 1x UkrPozyka) skončené 29.8., a ani z jedné jsem ještě nedostal ani cent.
-
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé. Těch 27,4 % je celkový průměr podle Mintosu, já osobně jsem na tom ještě lépe, z 12 půjček skončených 28+29.8. už mi visí neplacené jenom dvě. Ale většinou to byly starší kousky (únor, březen), tak to možná berou od nejstarších.
-
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Aktuálně už mi u Finko UA zbývá jenom poslední drobek (€ 0.25), vše ostatní už splaceno.
-
- Gold pen
- Reputace: 692
- Kontaktovat uživatele:
-
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Se máte... Vysí mě tam 7 kousků v celkové hodnotě 154€
B

B