- Nejedná se o peněženku, pouze o prostředníka napojeného na debetní a kreditní karty, které si do Curve uživatel vloží.
- Dají se do něj vložit i karty jako TransferWise a Revolut. Stačí tedy fyzicky disponovat Curve kartou a lze využít výhod prakticky všech karet v peněžence.
Výhody:
- Naprostá jednoduchost v případě cestování. Máme se ženou společný účet nahraný na Curve a v průběhu cest z něj čerpáme.
- Všechny transakce se propisují i do cílových karet a bank.
- Vše je přístupné pod jedním PINem a jednou administrací. Odpadá top-up a dobíjení účtů.
- Lze si zvolit, na které kartě se provede konverze - jestli u Curve, nebo až u koncové služby.
- Platby lze 14 dní zpětně přeřadit k jiné kartě. U koncové služby se ukáže nezaúčtováno.
- Vedení zdarma.
Nevýhody:
- O víkendu zatíženo poplatkem (jako u Revolut), kterému se kvůli absenci peněženky nelze vyhnout (např. konverzí v pátek).
- Nelze zasílat běžné převody. Slouží jen jako nástroj pro platbu kartou.
- Jsou tam nějaké Cashbacky u obchodníků - 1% třeba u LIDL. Ale je to limitováno na 90 dní. U vyšších členství jsou cashbacky permanentní ale měsíční platba 10 EUR za to nestojí + bonusy u nás zatím nelze plnohodnotně využít.
Resumé:
Možná si říkáte, jaké to má benefity. Já byl z Curve zpočátku také rozpačitý, protože jsem si říkal, že mi nemůže nabídnout nic víc, než Revolut a TransferWise... případně Apple pay a Google pay. To je do jisté míry pravda.
Co je skutečně návykové je ta jednoduchost. Netřeba řešit top-up nebo limity. Dokud je na cílové kartě dostatek prostředků, tak platba vždy projde. Navíc je to služba, která se vyvíjí s trochu jinou filozofií. Do budoucna třeba nabídne lepší práci s předplatným a jeho zrušením na jeden swipe. Uživatelé Curve si brzy budou moci zasílat mezi sebou prostředky okamžitě - z karty na kartu apod. Co jsem koukal, tak se od Curve hodně inspirují lidé z Twista ve vývoji dalších služeb. U nás teď Curve má okolo 20 tisíc uživatelů, ale je to služba, která aktuálně zažívá boom ve Velké Británii.
Kdyby si chtěl někdo počíst, prohlédnout screeny, něco jsem k tomu dříve sepsal: https://hoopoo.cz/curve-karta/
Tímto tu otevírám i diskusi