Tak pokud jde o známky - nejsem filatelista. To byl můj táta, kterému jsem za mlada koukal přes rameno

Ale určitě nejsem expert a uvítám kdyžtak korekci. Mě především zaujalo, že ty známky Britské Guayany jsou opravdu mimořádné unikáty, jedny z prvních známek na světě. Jejich hodnota by tomu měla odpovídat. Dosud byly ve sbírkách arabských šejků a tak.
Ale jak říkám nejsem expert.
Víc se zajímám o whisky. Nakupuju na německé burze whiskyauction.de. Normálně tam nakupuju různé unikáty za 50-60% běžné ceny.
Můžu doporučit, spolehlivá burza. Mám menší sbírku, hlavně vzácné whisky z dávno zaniklých palíren - Port Ellen, Rosebank apod.
Kdo je zná, ten ví. Na Portu mě zajímají ty sudy. Sudy s whisky - a mě zajímá jen jednosladová skotská whisky - není jednoduché sehnat, i když je to možné. Samozřejmě hlavně ve Skotsku, což po odchodu U.K. u EU je další problém, který rád přenechám jiným. Navíc náklady skladování, pojištění, lahvování - to všechno bych musel platit já a sud by byl ve Skotsku. To se mi nechce. U těch sudů se skotskou je důležité plno věcí: co je to za palírnu, jak dlouho už je whisky v sudu, značka whisky výsledného produktu po lahvování, z jakého materálu je sud atd.
Celkem věda. Nabízené ceny těch sudů mi při zohlednění toho všeho a po srovnání s nabídkou konkurence přijdou celkem OK.
Méně už rozumím vínu. Ale u nejslavnějších vín na světě z oblasti Bordeaux člověk těžko může udělat chybu.
P.S. Ještě ke známkám - vůbec první známka na světě, britská Penny Black z roku 1840, byla v Sothebys vydražena loni za v
přepočtu 182 milionů Kč. Známky na Portu - Britská Guayana, jsou z r. 1850 a dál.