Cizoměnové účty
- Jan
- writerP2P
-
Gold pen
- Reputace: 442
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cizoměnové účty
AirBank mění od 3.11. podmínky/ceník - a asi celkem dost radikálně, ruší malý/velký tarif, ... Tak doufám, že to pro mě ve výsledku nebude znamenat hledání nové banky...
https://www.airbank.cz/novinky/od-3-lis ... eny-cenik/
Jestli je to off-topic, tak to prosím admini přesuňte. Díky.
https://www.airbank.cz/novinky/od-3-lis ... eny-cenik/
Jestli je to off-topic, tak to prosím admini přesuňte. Díky.
Mám zkušenosti s:
Banky: Airbank.cz , Fio.cz/sk , mbank.cz , expobank.cz, ... celkem cca 10 bank
Devizové společnosti: RoklenFX
P2P: Mintos.com, Roger.cz (dříve Investaukce.cz)
- Jan
- writerP2P
-
Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Sice to je trošku off-topic (klidně to admini přesuňte), ale:
Počty klientů vybraných bank v ČR:
https://www.idnes.cz/finance/banky-a-sp ... poreni_sov
Joshuo, sorry za iděs. Jinak jsem četl jen první stránku...
Počty klientů vybraných bank v ČR:
https://www.idnes.cz/finance/banky-a-sp ... poreni_sov
Joshuo, sorry za iděs. Jinak jsem četl jen první stránku...
Mám zkušenosti s:
-
- Bronze pen
- Reputace: 24
- Kontaktovat uživatele:
Jak řešíte "sezení na cashi" v EURech? Momentálně přemýšlím, jak to co nejefektivněji udělat. Nemá někdo tip na alternativu účtu typu AirBank, kde je úroková sazba 0,1%? Převádět co CZK se mi moc nechce, přeci jen ty transakční náklady nejsou úplně malé a kdo ví, třeba koruna vystřelí zase nahoru.
- Jan
- writerP2P
-
Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Neřeším. A co se týče účtů, tak jestli 0% nebo 0,1% je celkem fuk/neadekvátní časové investici. Ale hlavní důvod je zdraví, nemám sílu se tomu (a hlavně podstatnějším věcem) věnovat.andrej.novakov píše: ↑10 zář 2020, 09:42Jak řešíte "sezení na cashi" v EURech? Momentálně přemýšlím, jak to co nejefektivněji udělat. Nemá někdo tip na alternativu účtu typu AirBank, kde je úroková sazba 0,1%? Převádět co CZK se mi moc nechce, přeci jen ty transakční náklady nejsou úplně malé a kdo ví, třeba koruna vystřelí zase nahoru.
Posílení CZK? Záleží v jakém horizontu, ale když to vezmu kolem a kolem, ekonomika velmi závislá na zbytném zboží (auta), chronické deficity rozpočtu, populistická vláda... Na straně ČR pozitiva nevidím. Tak leda že by v EU bylo ještě o dost hůř...(což je v určitých státech klidně možné, ale díky exportnosti ekonomiky se to nejspíš projeví i v ČR).
Mám zkušenosti s:
-
- Silver pen
- Reputace: 95
- Kontaktovat uživatele:
spise pro zajimavost uvedu zajimavou moznost na crypto exchange kraken, kde je moznost stakingu, o kterem jsem psal zdeandrej.novakov píše: ↑10 zář 2020, 09:42Jak řešíte "sezení na cashi" v EURech? Momentálně přemýšlím, jak to co nejefektivněji udělat. Nemá někdo tip na alternativu účtu typu AirBank, kde je úroková sazba 0,1%? Převádět co CZK se mi moc nechce, přeci jen ty transakční náklady nejsou úplně malé a kdo ví, třeba koruna vystřelí zase nahoru.
viewtopic.php?f=51&t=518
staking lze kupodivu delat i v menach EUR a USD s urokama 1,5pa a 2pa. vyplata uroku probiha 2x tydne, zrusit staking lze kdykoli
ovsem neni to banka, takze na nejake pojisteni vkladu muzete zapomenout
zkousel jsem to s par eurama a funguje to

-
- Bronze pen
- Reputace: 81
- Kontaktovat uživatele:
Samovolné rozmnožování kryptoměn je z principu blbost - pokud se někomu jen tak zjeví, tak musí někomu jinému zmizet
U zlata to lidi vymýšlejí stovky let a pořád to nefunguje
Krádež/nákup je pořád nejspolehlivější cesta 
To rozmnožování EUR mi zní jako ponzi
Půjčují si na nákup coinů - když poroustou, tak je to pro ně levná páka. Když ne, tak výplata z účtů jiných a když prachy dojdou, tak sorry, jsme společnost s ručením omezeným 

To rozmnožování EUR mi zní jako ponzi

-
- Silver pen
- Reputace: 95
- Kontaktovat uživatele:
nechci tady plevelit diskuzi o krypto, takze poslu jeste jenom link na vysvetleni, jak to funguje. pripadne dalsi diskuze v crypto sekci zde na foruNikituska píše: ↑10 zář 2020, 11:10Samovolné rozmnožování kryptoměn je z principu blbost - pokud se někomu jen tak zjeví, tak musí někomu jinému zmizetU zlata to lidi vymýšlejí stovky let a pořád to nefunguje
Krádež/nákup je pořád nejspolehlivější cesta
To rozmnožování EUR mi zní jako ponziPůjčují si na nákup coinů - když poroustou, tak je to pro ně levná páka. Když ne, tak výplata z účtů jiných a když prachy dojdou, tak sorry, jsme společnost s ručením omezeným
![]()
https://support.kraken.com/hc/en-us/art ... -on-Kraken
neni to, ze "nekomu to zmizi a objevi se to u mne na ucte", ale je to odmena za PoS (procesovani transakci)
-
- Bronze pen
- Reputace: 24
- Kontaktovat uživatele:
Díky za tip. Vyzkoušel jsem to s pár stovkami EUR a opravdu fungujeadventura píše: ↑10 zář 2020, 10:47spise pro zajimavost uvedu zajimavou moznost na crypto exchange kraken, kde je moznost stakingu, o kterem jsem psal zdeandrej.novakov píše: ↑10 zář 2020, 09:42Jak řešíte "sezení na cashi" v EURech? Momentálně přemýšlím, jak to co nejefektivněji udělat. Nemá někdo tip na alternativu účtu typu AirBank, kde je úroková sazba 0,1%? Převádět co CZK se mi moc nechce, přeci jen ty transakční náklady nejsou úplně malé a kdo ví, třeba koruna vystřelí zase nahoru.
viewtopic.php?f=51&t=518
staking lze kupodivu delat i v menach EUR a USD s urokama 1,5pa a 2pa. vyplata uroku probiha 2x tydne, zrusit staking lze kdykoli
ovsem neni to banka, takze na nejake pojisteni vkladu muzete zapomenout
zkousel jsem to s par eurama a funguje to![]()

- KarlosV
- Bronze pen
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, pouzivate nekdo smenarnu od Monety?
https://www.moneta.cz/ucty-a-karty/smenarna
Predpokladam, ze se kurzy lisi od oficialniho Moneta ceniku, nepodarilo se me je ale najit - ucet u Monety nemám zrizeny.
Sent from my SM-A516B using Tapatalk
https://www.moneta.cz/ucty-a-karty/smenarna
Predpokladam, ze se kurzy lisi od oficialniho Moneta ceniku, nepodarilo se me je ale najit - ucet u Monety nemám zrizeny.
Sent from my SM-A516B using Tapatalk
-
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, já ji používal než jsem přešel na Revolut, kurz mají lepší než co mají na stránkách. Jsou tam akorát omezení co se týče minimální a maximální částky a taky, že funguje jen v pracovní dny od 8 do 17h.