Mintos - zkušenosti investorů

web: www.mintos.com
Odpovědět
Namor
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1210
Kontaktovat uživatele:

Re: Mintos - zkušenosti investorů

Příspěvek od Namor » 19 led 2021, 08:23

Zdá se mi, že je Mintos v nerovnovážném stavu. Rád bych se zeptal déle investujících, zda je to typický lednový stav a později se jako vždy vše usadí.
Rád bych se také zeptal těch co investují i na jiných platformách, zda se jedná o obecný jev či jen aktuálně typické pro Mintos.

LO - zejména ti s lepším ratingem, nenabízí dostatečné množství půjček, které by pokryly zájem i očekávaný úrok.
Nemám na tento stav jednoznačné vysvětlení a je možné, že se jedná o souběh faktorů:
- po Vánocích si lidé tolik nepůjčují (menší nabídka)
- menší objem půjček mohou LO pokrýt i jinde (vlastní platformy, vlastní finance)
- Mintos změnil podmínky pro LO a ti reagují
- přetlak hotovosti (vlákno o akciích v podstatě neustále probírá tento jev a čeká, kdy to praskne)

Současný stav není pro investory ideální - převis poptávky stlačil úroky. K tomu Mintos občas technicky nefunguje (např. nákupy na SM občas zcela nedostupné) - je možné, že se jedná o obranu vlastních robotů před manuálními investicemi.

Jak to vidíte?
Svoji cestu investičním světem popisuji v investičním deníku: viewtopic.php?f=58&t=693

zbynhu
Administrátor
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1885
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbynhu » 19 led 2021, 08:38

Namor píše:
19 led 2021, 08:23
...
Všechno, co popisuješ už jsem na Mintosu několikrát zažil.
Dá se říct, že celý tamní trh pohybuje v jakýchsi cyklech či "sezónnosti".

Někdy jsem dumal, proč zrovna ten který měsíc nabídka padala a úroky šly dolů. Kdybys prošel ty desítky podstránek tady, tak najdeš řadu příspěvků lamentujících, jak už jsou výnosy nehorázně nízko a že už to asi nikdy nebude lepší (protože přibývá investorů) a pak zase hromady příspěvků, že hurá úroky jdou nahoru, ale přes 300k nabídek na PM? Nemá Mintos problémy? ;)
Časem si zvykneš nebo otupíš jako já :lol:

Leden je na půjčování si slabší měsíc, navíc se uklidnila panika, myslím, že investoři se postupně vrací a bude narůstat i poptávka.
Každopádně pamatuju nejlepší dostupné Mogo okolo 10% a to samé další lepší poskytovatelé. Šrot byl třeba za 11-12%. Teď jsme na tom ještě dobře :)

No a nakupovat manuálně je někdy peklo, nekončící točící se kolečka... Nejsem odborník, abych řekl, proč nedokáží posílit výkon tak, aby k tomu nedocházelo. A jasně, těch transakcí zpracovávají určitě desetitisíce denně, takže mazec to je...

Sám mám teď už slušnou částku nezainvestovanou a asi nakonec něco přesunu jinam. I kvůli diverzifikaci. Přemýšlím nad Peerberry a Robocash.
Každopádně v minulosti jsem už zažil, že když spadnou úroky na Mintosu, začnou postupně padat i jinde, takže spása pro úroky to určitě není.
Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.

entik
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 134
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od entik » 19 led 2021, 09:15

Ja jsem na Mintosu od začátku 2019 a zrovna to bylo dost podobný, jaro ok, pak to šlo dolu snad až do podzimu, 10% na X let byl standard. Pak to zas začalo rust. Z toho léta mám pár 10.5% půjček doteď :)
zbynhu píše:
19 led 2021, 08:38
Sám mám teď už slušnou částku nezainvestovanou a asi nakonec něco přesunu jinam. I kvůli diverzifikaci. Přemýšlím nad Peerberry a Robocash.
Každopádně v minulosti jsem už zažil, že když spadnou úroky na Mintosu, začnou postupně padat i jinde, takže spása pro úroky to určitě není.
Na Peerbery mám zatím investováno vše, ale úroky tam jsou u Aventusu cca 9-11%, takže žádná hitparáda. Navíc dost často tam je k investování Polsko, a k tomu už mám tak nějak odpor :). Na GoFingo a různé malé hypo-LO z pobaltí si netroufám.

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1353
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyLuke » 26 led 2021, 16:20

Za poslední týden pozoruji menší toky peněz, přišlo mi jen 35 euro. Což je násobně méně než za předminulý týden. Dnes mi skočilo 75 euro do PP.
Nemám ani co investovat.

gulliver
Gold pen
Gold pen
Reputace: 316
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gulliver » 26 led 2021, 19:06

LuckyLuke píše:
26 led 2021, 16:20
Za poslední týden pozoruji menší toky peněz, přišlo mi jen 35 euro. Což je násobně méně než za předminulý týden. Dnes mi skočilo 75 euro do PP.
Nemám ani co investovat.
U mě zase naopak, vše teklo pěkně, až na expres credit u kterých jsem měl týden PP asi 100 eur, ale včera vše postupně proplatili

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyLuke » 27 led 2021, 20:07

Poslední dobou je nabídka na primárním tržišti na prd. IuteCredit do 12 měsíců není nic. Klesá i výše úroků. Už beru jen Mogo Moldávie (Sebo) 15,5 % do 12M. To je slušná nabídka. Bral bych i IuteCredit, do 18M mají pouze 3 půjčky ! Delfíny jsou jen za 12-12,5 a dlouhá splatnost, mizerie.

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Join the “Funds in recovery” AMA (Ask Mintos Anything) session

Příspěvek od LuckyLuke » 28 led 2021, 18:02

Join the “Funds in recovery” AMA (Ask Mintos Anything) session

https://www.mintos.com/blog/join-the-fu ... a-session/

- pro mě je hlavní tato informace :
AMA - CS.png
AMA - CS.png (472.13 KiB) Zobrazeno 5626 x
AMA - Finko AM (Varks).png
AMA - Finko AM (Varks).png (401.11 KiB) Zobrazeno 5626 x

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyLuke » 28 led 2021, 18:08

Nějaké dotazy byly dost zajímavé. Jako tento - mít v Recovery 25.000 EUR to mi hlava nebere.
Přemýšlím co je pro CS lepší jestli "zkrachovat", jen se přejmenovat a nic nezaplatit. Nebo 6-8 let splácet 18,5 miliónů EUR.
Varks - tam se mi nechce věřit, že od nich ještě něco uvidíme.
Q&A.jpg
Q&A.jpg (231.69 KiB) Zobrazeno 5620 x

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyLuke » 29 led 2021, 20:51

Jsem myslel, že bude nějaký comment na "Funds in recovery".

cervac
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cervac » 30 led 2021, 10:04

Komentář je takový, že osobně váhám, jestli se mám projektu Mintos nadále účastnit. V Recovery jenom od CS mám dost přes 1000 eur a z videa jsem se dozvěděl, že během následujících let z toho asi dostanu menší část zpět a o zbytku se bude následně dále jednat (že by byl za pár let CS schopen a ochoten poslat plánovaný "bullet-repayment" nevěří ani Mintos..).

Mezi otázkami mi chyběla jedna zásadní a to: kdo za ten fuckup s Capital service nese odpovědnost a jaké z toho vyvodí důsledky. Postoj Mintosu "no co, tak stalo se" mě úplně nemotivuje k dalším investicím na Mintosu. Spíš mě irituje představa, že si teď za moje peníze v Capital service jedou kurvy, chlast a chlebíčky bez jakékoliv odpovědnosti a (téměř) žádných závazků do budoucna.

Bohužel akciový trh je teď už dost přehřátý a spořící účty snad ani nemá cenu zvažovat, takže stejně nevidím jinou cestu zhodnocení peněz než Mintos.

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyLuke » 30 led 2021, 17:35

Mně se přístup Mintosu také vůbec nelíbí, psal jsem jim o CS asi 10 emailů. Mám půjčky z 12/2019, neproběhla ani 1 platba. Jen nás okradli.
Varks 1 měsíční půjčky ze začátku března 2020 také nejsou proplaceny. Ani nemají snahu něco platit. Kdyby posílali 10 euro měsíčně.

Naštěstí v Mintosu už nemám ani jednu svou korunu, jen úroky. Takže mě to tolik nežere.

Namor
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Namor » 30 led 2021, 19:51

LuckyLuke píše:
30 led 2021, 17:35
Mně se přístup Mintosu také vůbec nelíbí, psal jsem jim o CS asi 10 emailů. Mám půjčky z 12/2019, neproběhla ani 1 platba. Jen nás okradli.
Varks 1 měsíční půjčky ze začátku března 2020 také nejsou proplaceny. Ani nemají snahu něco platit. Kdyby posílali 10 euro měsíčně.

Naštěstí v Mintosu už nemám ani jednu svou korunu, jen úroky. Takže mě to tolik nežere.
Naprosto chápu ztracené peníze ať se již jedná o Varks či CS či jiný LO. Obávám se, že očekávání, že Mintos nějaké peníze vymůže od firmy, která je dát nechce, je asi příliš optimistické. Mintos je jen platforma jako např. burza cenných papírů, od které se také nečeká, že vymůže peníze od zkrachovalé, podvodné, nespolupracující... akciovky. Všichni víme, jací klienti si půjčují od nebankovek, jak se ten business často dělá, tj. jaké postupy a charaktery můžeme očekávat. Přehlížíme to, protože se nám líbí ta procenta. Ony ty LO si také často půjčují na p2p, protože by jim banka z mnohých důvodů nepůjčila.
Svoji cestu investičním světem popisuji v investičním deníku: viewtopic.php?f=58&t=693

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyLuke » 31 led 2021, 10:01

Pod AMA jsou pěkné komentáře :
Komentáře.jpg
Komentáře.jpg (289.36 KiB) Zobrazeno 5279 x
Ty první dva jsou pěkně trefné. Mintos dále ztrácí důvěru investorů.

entik
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 134
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od entik » 31 led 2021, 19:39

Bohužel ten blog čte pár lidí. Pokud by mohl jakkoliv ovlivnit nějakou podstatnou část investorů, tak už ho dávno zrušili :) Bojim se, že většina uživatelů Mintosu tam jen pošle prachy a odklikne strategii, a pak se těší z čísílka interest paid. Že in recovery v podání Mintosu znamená "téměř jistě ztraceno" netuší a netrápí se tím, dokud nezjistí, že ty peníze nejdou vybrat ...

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyLuke » 31 led 2021, 19:54

Mintos je čím dál horší, úroky stále klesají. Klesá i nabídka půjček u těch 5 nejlepších LO, které kupuji.
Mám tam investovanou jen tak malou částku, že je to jen zábava. Spíše ztráta času...
Mintos 31.1.2021.png
Mintos 31.1.2021.png (14.36 KiB) Zobrazeno 5204 x

Namor
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Namor » 01 úno 2021, 10:35

entik píše:
31 led 2021, 19:39
Bojim se, že většina uživatelů Mintosu tam jen pošle prachy a odklikne strategii, a pak se těší z čísílka interest paid.
Máš naprostou pravdu, že většina investorů používá předdefinovanou strategii. Docela by mě zajímaly statistiky úspěšnosti těchto investorů po ca. 2 letech. Možná bychom byli překvapeni, že se tak neliší od aktivních investorů. Osobně vítám velkou masu těchto pasivních investorů - generují velkou sílu toku cash, která dělá Mintos dominantní a atraktivní.

Gixian
Gold pen
Gold pen
Reputace: 659
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gixian » 01 úno 2021, 18:55

LuckyLuke píše:
31 led 2021, 19:54
Mintos je čím dál horší, úroky stále klesají. Klesá i nabídka půjček u těch 5 nejlepších LO, které kupuji.
Mám tam investovanou jen tak malou částku, že je to jen zábava. Spíše ztráta času...
Hele, ne ze bych ubytek nabidky i pokles uroku sam nevnimal stejne negativne, ale i tak mi to neda si trochu nerypnout:
Od nekoho, kdo teprve ted omezuje sve investovani na Zonky mi prijde nefer nazyvat jakoukoliv jinou platformu "ztratou casu". ;)

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyLuke » 01 úno 2021, 19:46

Gixian píše:
01 úno 2021, 18:55
Od nekoho, kdo teprve ted omezuje sve investovani na Zonky mi prijde nefer nazyvat jakoukoliv jinou platformu "ztratou casu". ;)
- já mám pouze Zonky a Mintos, Zonky nefunguje vůbec už cca 2 měsíce, v Mintosu jsem vybral většinu, už tam nepošlu ani pětník
- hlavně, že jsem na tom neprodělal :)

Namor
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Namor » 03 úno 2021, 09:36

Namor píše:
07 led 2021, 19:29
Nový vklad na účet Mintosu
4.1.2021 jsem pomocí SEPA převodu zaslal ze svého bankovního eurového účtu peníze na Mintos a dodnes 7.1. nejsou připsány. Podpora mi dnes sdělila, že si toho jsou vědomi, protože mají IT problémy a že by se to mělo do 2 pracovních dnů vyřešit.
Máte někdo podobné historické zkušenosti a byl někdy Mintos ochoten toto zpoždění nějakým způsobem kompenzovat? Chci se na Mintos obrátit a Vaše případné zkušenosti mě potěší.
Zapomněl jsem dát zprávu, jak to dopadlo:
Mintos přiznal technické potíže na jejich straně s včasným připsáním peněz na účet. Navrhl jsem Mintosu, že mě odškodní dle jejich Referral programu. To se jim zdálo moc a zaplatili mi průměrný Mintos úrok za dobu zpoždění. Takže při vkladu 1 TEUR jsem dostal něco pod 2 EUR :)

Moje hodnocení
Uznání chyby, rychlá reakce supportu, solidní a vstřícná komunikace. O peníze (2 EUR) ani tak nešlo, ale chtěl jsem dát najevo, že nejsme slepé ovce. Za mě spokojenost s Mintosem v této záležitosti.

gulliver
Gold pen
Gold pen
Reputace: 316
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gulliver » 03 úno 2021, 14:10

a mohl bys ses podělit o tu větu či věty kde žádaš o tu kompenzaci? :D

Odpovědět