Stránka 1 z 1

Výběry z Mintosu

Napsal: 07 srp 2017, 09:02
od Peli16
Ahoj, jak jste vybírali peníze z účtu? Jde mi o to že první peníze jsem poslal přes Transferwise a teď u výběru mám zase jen transferwise a nikde nevidím možnost nastavit si účet. Nejsem si jistej ze když dam transferwise tak jestli to přijde nebo ne, když tam nic nenastavuju

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 07 srp 2017, 09:09
od blablon
tak si tam vloz treba 1 euro ze sveho euro uctu a ono ti to pak tvuj IBAN primo nabidne jako moznost vyberu.

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 07 srp 2017, 10:00
od anybodyelse
řeším teď podobnou otázku výběru.
kdysi jsem si ze svého účtu poslal na Mitos přímo 1 EUR a obratem zpět. Funguje to, ale pozor na poplatky za euro platbu a převodní kurz. Ten bude vždycky dost nevýhodný.

Já plánuju výběr udělt přes Minots CZK. tedy EURa převedu na CZK u Mintosu a pak si nechám CZK poslat na účet.
Mintos si tuším bere poplatek 0,7% za převod EUR - >CZK

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 07 srp 2017, 10:01
od Saraph
Když peníze přes TW vkládáš, tak se jim tam objeví informace, od koho to pochází. Takhle ti pak udělají zpětný převod do tvojí banky přes TW. Pokud se chceš cítit bezpečněji, zeptej se jich na live chatu, jaké tam vidí číslo účtu.

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 07 srp 2017, 10:05
od vyvar z ovaru
Ja si zalozil bezny ucet vedeny v euro u airbank, z nej jsem poslal 1 euro a na ten budu v budoucnu vybirat, abych se vyhnul nutnosti konverze v momentu vyberu.

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 09 srp 2017, 12:33
od blablon
Ted mate v Revolutu moznost met svuj IBAN, takze pro me osobne neni co resit. A platba se posila vasim jmenem, jako z klasicke banky... takze i Mintos ji hned automaticky pripise, nechce zadne dalsi overovani. Poslal jsem si z Revolutu na Mintos zkusebni 2 eura, automaticky se mi ten IBAN pridal k uctum na ktere jde vybirat a poslal jsem si penize zpet na muj Revolut ucet. Odtud si to muzu poslat kamkoliv (na CZK ucet bez dalsich poplatku a za nej kurz) nebo nakupovat primo v eschopech, nebo dalsich X moznosti

Co se tyka rychlosti,
Revolut -> Mintos prikaz zadany 7.8. v 17:16 a na Mintos pripsane 8.8. v 8:13
Mintos -> Revolut prikaz zadany obratem zpet, nekdy po 8:13 - z Mintosu prisel email o vyrizeni pozadavku na vyber v 8:51 a na Revolutu pripsane 9.8. v 10:01
= rychlost dobra. Bez poplatku za prichozi ci odchozi platbu. (ve FIO platim 20kc)

Obdobne to urcite bude fungovat v Transferwise - maji tam ted "Borderless account" kde clovek dostane obratem nemecky IBAN takze by to melo jit uplne stejne, nicmene kvuli nasledujici smene na CZK nebo jinou menu, pripadne na postupne utraceni je Revolut ted levnejsi, a taky TW nema zatim platebni kartu.

http://imgur.com/a/5YYy2

Skoda ze Revolut zatim neumi drzet CZK - nejde nabijet CZK. To by melo jit s nejakym budoucim updatem u nich, pokud nekecali a jejich "soon" znamenaji mesice, a nee roky.

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 10 srp 2017, 07:12
od Joshua
Ten borderless account od TransferWise jsem už trochu zkoušel a je to zajímavá věc. Pro majitele borderless account zrušili hranici minimálního poplatku 42 Kč a tak se dají nižší částky konvertovat levněji. Převod je pak kolem 15 Kč poplatek. Jen škoda absence té karty, ale zase podporují založit účet skoro u 30 měn... Revolut bych rád, ale nemám Android ani iOS.

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 03 říj 2017, 19:41
od Matěj
Ahoj, právě si zkouším založit u transferwise ten účet borderless.. Můžete mi prosím poradit jak to mám udělat? chtěli po mě nahrát fotku ID, to jsem udělal a to mi schválili. Dále však chtějí nějak ověřit adresu nebo co a tomu moc nerozumím. Můžete mi prosím poradit?

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 03 říj 2017, 21:34
od Saraph
Matěj píše:Ahoj, právě si zkouším založit u transferwise ten účet borderless.. Můžete mi prosím poradit jak to mám udělat? chtěli po mě nahrát fotku ID, to jsem udělal a to mi schválili. Dále však chtějí nějak ověřit adresu nebo co a tomu moc nerozumím. Můžete mi prosím poradit?
Ahoj, k ověření adresy většinou firmy chtějí nějaký dokument typu bankovní výpis, účet za plyn, atp. Prostě něco, kde je tvé jméno a adresa zároveň a vypadá to „dostatečně oficiálně“.

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 29 kvě 2018, 12:01
od cmel.da
blablon píše:
09 srp 2017, 12:33
Ted mate v Revolutu moznost met svuj IBAN, takze pro me osobne neni co resit. A platba se posila vasim jmenem, jako z klasicke banky... takze i Mintos ji hned automaticky pripise, nechce zadne dalsi overovani. ............ Skoda ze Revolut zatim neumi drzet CZK - nejde nabijet CZK. To by melo jit s nejakym budoucim updatem u nich, pokud nekecali a jejich "soon" znamenaji mesice, a nee roky.
Nyní už Revolut má možnost mít CZK konto a odesílat z něj na jakýkoli účet v ČR zdarma, přišly mě platby z Revolutu a bylo to z účtu Komerční banky. Nabíjet na Revolut se dá opět CZK pomocí kreditní i debetní karty a pak provést směnu za výborný kurz na EUR a z "EUR účtu" u Revolutu to bude možné poslat do Mintosu taky zdarma.

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 23 zář 2018, 10:55
od Azalis
Dobrý den
Je nějaká cesta zdarma, jak převést Eura z Mintosu na Robocash? Obě dvě společnosti pro nastavení účtu požadují vklad z druhé strany, takže jsem ve slepé uličce. Když použiji svoji banku s poplatkem 25,- za transakci, prodělám.

Děkuji

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 23 zář 2018, 10:58
od Flyboy
Azalis píše:
23 zář 2018, 10:55
Dobrý den
Je nějaká cesta zdarma, jak převést Eura z Mintosu na Robocash? Obě dvě společnosti pro nastavení účtu požadují vklad z druhé strany, takže jsem ve slepé uličce. Když použiji svoji banku s poplatkem 25,- za transakci, prodělám.

Děkuji
Ty proděláš, když zaplatíš 25Kč na poplatku? To se mi zdá docela neuvěřitelné

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 23 zář 2018, 11:17
od Joshua
Azalis píše:
23 zář 2018, 10:55
Dobrý den
Je nějaká cesta zdarma, jak převést Eura z Mintosu na Robocash? Obě dvě společnosti pro nastavení účtu požadují vklad z druhé strany, takže jsem ve slepé uličce. Když použiji svoji banku s poplatkem 25,- za transakci, prodělám.

Děkuji
Mintos zasílá skrze TransferWise, čili ty kurzy jsou docela výhodné. Horší to bude směrem na RC. Když jsem byl na Robo.cash já, tak jim nabíjet skrze TransferWise nešlo. V seznamu společností, které podporují služby 3. stran už však Robo.cash je a TransferWise by měli k nabíjení podporovat.

Čili, kdybych to chtěl udělat s co nejmenšími poplatky tak:
- Výběr z Mintosu na TW eurový účet v borderless account (aby jsi tohle mohl udělat, tak skrze něj musíš např. 1 euro na Mintos nabít, jinak na něj nebude možno vybrat)
- Z TW borderless account přesun na Robo.cash (Tady to bude za pevný poplatek okolo 10 Kč dle ceníku TW za odchozí platbu)
- Pro jistotu bych se předem informoval u podpory Robo.cash, zda platby skrze TW přijímají.

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 23 zář 2018, 14:01
od sly
osobne pouzivam Revolut. jde o multimenovy ucet s dynamickymi forex kurzy (kuprikladu minuly tyden jsem nakupoval EUR za 25,46CZK). jsou tam jiste limity (mesicne lze protradovat 150K czk, coz pri prevodu kapitalu nemusi stacit). da se vsak zaplatit extended verze (cca 150/mesic) anebo potom transfer s poplatkem.
da se platit virtualni/fyzickou kartou anebo v tomto pripade wire transfer. penize mi na mintos prijdou vzdy dalsi pracovni den. predpokladam, ze stejne to bude u robocash.

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 23 zář 2018, 17:29
od Azalis
Flyboy píše:
23 zář 2018, 10:58
Azalis píše:
23 zář 2018, 10:55
Dobrý den
Je nějaká cesta zdarma, jak převést Eura z Mintosu na Robocash? Obě dvě společnosti pro nastavení účtu požadují vklad z druhé strany, takže jsem ve slepé uličce. Když použiji svoji banku s poplatkem 25,- za transakci, prodělám.

Děkuji
Ty proděláš, když zaplatíš 25Kč na poplatku? To se mi zdá docela neuvěřitelné
Já zatím zkouším investovat, takže jedu v malých částkách a zkouším co a jak. A na Mitosu jsou teď nízké úroky a na Robocash zatím drží 14%. Tak jsem si říkal, že bych přelil investice z Mintosu na Robocash. No protože mám malé investice, tak s poplatkem 50,-Kč bych přišel o vydělané úspory :)

Re: Výběry z Mintosu

Napsal: 23 zář 2018, 19:40
od adventura
Azalis píše:
23 zář 2018, 10:55
Dobrý den
Je nějaká cesta zdarma, jak převést Eura z Mintosu na Robocash? Obě dvě společnosti pro nastavení účtu požadují vklad z druhé strany, takže jsem ve slepé uličce. Když použiji svoji banku s poplatkem 25,- za transakci, prodělám.

Děkuji
RC dobijet prez TW jde, vybery musis mit na svuj ucet, dobra je kombinace TW a Paysera
viz postup na
viewtopic.php?f=49&t=203