V minulém týdnu se mi zaplatil první projekt, takže jsem se rozhodl, že konečně namísto jen čtení také přispěji nějakým tím psaným slovem.

Přestože je to můj první příspěvek, nejsem zde úplým nováčkem, fórum pravidelně sleduji již více než rok.
Takže zde je drobné shrnutí platformy Bulkestate po mém zhruba ročním působení na této platformě.
Za celý rok jsem investoval do 14 projektů, protože ostatní jsem buď nestihl, nebo byl úrok příliš nízký.
Není to mnoho, ale pokud všechny projekty skončí v pořádku, tak by průměrný zisk měl být přibližně 14,5 %.
Během investování jsem zjistil zásadní věc. Nevyplatí se držet zde moc peněz, protože (zajímavých) projektů je zde zatím málo. Nicméně systém je nastavený tak, že než se objeví nový projekt, uživatelé jsou na to upozorněni emailem a pokud v tu chvíli peníze převedete, stihnou Vám před uveřejněním (3 - 5 dní) dorazit na účet u Bulkestatu, takže vklidu stihnete zainvestovat. Moje situace je navíc jednodužší, protože mohu převádět i nižší částky v EUR zdarma, díky EUR účtu u AirBank, kde neplatím za převod žádný poplatek.
Je zde i možnost autoinvestu, který nabízí sice velmi jednoduché nastavení, ale funguje víceméně dobře.
Nastavit lze "částku": [50€+] "min. Return": [any / 10 % / 12 % / 14 %], a "max. délku": [any / 12m. / 23m.].
Některé informace o projektu jsou k dispozici již před uveřejněním, tedy ve stavu projektu po rozeslání emailů, který je zatím ve stavu "coming soon", více detailů je k dispozici ve chvíli, kdy je projekt vystaven k investování.
Jak už tady někdo poznamenal, celý systém působí velmi příjemně a stabilně, málo projektů ve mně vzbuzuje důvěru a pocit, že jsou opravdu vybírány pečlivě.
Až se mi proplatí alespoň dalších 5, 6 projektů, tak určitě dám vědět i sem.