Proplat.to

K diskusím: Bankerat; Banking-online.cz; CroFunGo; FinGood; Investown; Nafirmy.cz; Proplat.to; Pujcmefirme.cz; Roger; Ronda Invest; Snapo; Symcredit; Žlutý meloun
Odpovědět
Joshua
Administrátor
Gold pen
Gold pen
Reputace: 901
Kontaktovat uživatele:

Proplat.to

Příspěvek od Joshua » 10 říj 2019, 10:50

Kopíruji sem úvodní příspěvek a zakládám nové vlákno.
Návaznost: viewtopic.php?f=28&t=14&start=120#p16487
MoneyStore píše:
10 říj 2019, 10:41
Zdravím komunitu ;) .

Forum znám, čtu delší dobu, založil jsem si účet když jsem přes Google monitoring zjistil, že se tady už o PROPLAT(.)TO mluví.

Nejsme nová společnost, jsme nový produkt/řešení. Nicméně v oblasti finančních služeb, úvěrů atd. máme letité zkušenosti. Do oblasti P2P jsme se pustili se specifickým řešením "faktoringu" v krátkých investičních horizontech (a dlouhé splatnosti faktur). Řešení jako SW platformu máme k dispozici už dlouho, ale vyvíjeli jsme specifické vlastnosti právě spojené s možnostmi P2P aukčního investování a souvislostí. V testovacím režimu jedeme od začátku července 2019, moc jsme to nepropagovali, jen jak běželo "Word-of-Mouth". Spokojenost obou stran obchodu je závislá na relativně vyvážené poptávce financování s nabídkou peněz, "za provozu" jsme ladili procesy registrace, evidence zájemců, aukce atd. Na pozadí běží velmi robustní bankovní SW, který má za sebou roky vývoje a používají ho i některé banky nebo pojišťovny. My jsme ho upravovali a vyvíjeli skoro rok, takže jsme to nasazovali postupně, abychom ověřili, že vše správně funguje. V kontextu práce s finančními prostředky "investorů" máme licenci poskytovatele platebních služeb a tak jsme tu měli už i návštěvu z ČNB... 8-) . Aktuálně je tam profinancováno v jednotkách milionů Kč. Aukce se objevují postupně, jak se nám registrují dodavatelé s fakturami. Součástí systému je prověřování rizika u příjemce faktur/plátce s detailním reportem konkrétní společnosti, tak se to snažíme rozjíždět poctivě a nepouštíme do systému každou fakturu. PROPLAT(.)TO je alternativa stávající konkurenci na trhu, nabídnout řešení těm, co na faktoring nedosáhli a pro investory nabízet vyšší úročení. Naše výhody, kde se vidíme na trhu tady moc psát nebudu, aby to nebylo příliš OT :-).
Více informací o platformě:
https://p2ptrh.cz/p2p-platformy/proplat-to/

JPT
Gold pen
Gold pen
Reputace: 398
Kontaktovat uživatele:

Re: Proplat.to

Příspěvek od JPT » 10 říj 2019, 15:12

MoneyStore píše:
...
Zdravím, díval jsem se na stránky a byly tam příklady investic a byl tam jako příklad úrok 5% p.a.. Máte někde nějaké statistiky ? 5 % je běžné a nebo se dá vydělat i víc ? Pro 5% se mi tam asi nebude chtít registrovat. I když bych si v autoinvestu nastavil, že chci např. 8%, tak jestli mě vždycky někdo nepřebije nižším úrokem a já bych se tam pak registroval zbytečně.
Tabulka pro výpočet z výpisu Mintosu (nejaktuálnější, kterou mám) : https://drive.google.com/drive/folders/ ... 2_ZU-jF0qC

Carhir
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1022
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carhir » 10 říj 2019, 15:43

a já zase postrádám jakoukoliv informaci o tom kdo za tímto projektem stojí. Díval jsem se i na vaše stránky www.moneystore.cz a nikde ani zmíňka o vašem týmu, jaké máte zkušenosti atd atd...

tomaso1980
Silver pen
Silver pen
Reputace: 155
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaso1980 » 12 říj 2019, 13:58

dnes mi přišel poštou dopis s letáčkem na proplať to... Nevím kde vzali mojí adresu.

V zásadě se mi líbí business model. Proplatit faktury, kde dluží ČEZ a obdobně bonitní firmy a klidně bych do toho investoval, pokud by to dávalo rozumné procento výnosnosti. Jenom nevím, která platforma je na to nejvhodnější. Má někdo nějakou zkušenost? Ještě jsou nějaké investaukce či co...
díky

MoneyStore
ownerP2P
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 35
Kontaktovat uživatele:

Re: PROPLATTO

Příspěvek od MoneyStore » 14 říj 2019, 13:32

Carhir píše:
10 říj 2019, 15:43
Díval jsem se i na vaše stránky www.moneystore(.)cz a nikde ani zmíňka o vašem týmu, jaké máte zkušenosti atd atd...
Děkujeme za zájem!

Jak jsem již zmínil - služba PROPLAT TO je nově vybudovaný FinTech projekt postavený na principech spot faktoringu. A prvních pár týdnů nám dává za pravdu, že v tomto prostředí je solidní obchodní a investiční potenciál. Při rozumném rozložení investice lze dosáhnout rychlé likvidity a současně zajímavé zhodnocení. A pro firmy s dlouhou splatností jejich faktur zase tak moc řešení na trhu není. Když to shrnu = první vlaštovky ukazují, že projekt bude úspěšný. ;)

Za projektem stojí společnost Money Store s.r.o. (dříve Euroclaim Praha s.r.o. a Eurodebts s.r.o.), která patří se svými soustavnými investicemi od roku 2003 do skupiny českého nebankovnho trhu. Společnost má potřebné licence poskytovatele nebankovního úvěru a poskytovatele platební služby malého rozsahu od ČNB. Do oblasti P2P jsme se pustili se specifickým řešením "faktoringu" v krátkých investičních horizontech (a dlouhé splatnosti faktur). Nárůst posledních týdnů je za mě dost zajímavý, dáno hlavně tím, že jsme žačali službu již aktivně nabízet. Úrokové míry momentálně na aukcích dost kolísají, zvláště podle rizikového profilu plátce ale i apetitu investorů. Asi se dá říci, že se pohybujeme v oblasti v řádu kolem 10% i výše. To se podle mě usadí s rozvojem a dostupností poptávky a nabídky.

Co se týmu týče - vlastníci se dají najít na oficiálních WEBech. Máme za sebou docela dost zkušeností ve finančním světě, v bankovní skupině TOP1, bankovní faktoring nám není cizí :-). Ve finančních službách se pohybujeme od cca. roku 1995 tak nějak pořád :-). Z pohledu FinTech jsme se spolupodíleli na agilním vývoji prodejního portálu full service služeb v oblasti automotive, aftermarket prodeje i služeb, atd. Znalosti P2P prostředí zase máme přes působení majitele jako makléře s cennými papíry, investiční společnost i producentskou společnost.

Aktualizaci webu moneystore(.)cz budeme teprve dělat. Asi by se dalo toho psát více, tak snad se raději pustíme do těch faktur a investic :-)
Hezký den!
Money Store s.r.o.
MONEYSTORE s.r.o.
Korunní 810/104
10100 Praha-Vinohrady
info@proplat.to; www.proplat.to

MoneyStore
ownerP2P
Bronze pen
Bronze pen
Kontaktovat uživatele:

Re: Proplat to

Příspěvek od MoneyStore » 14 říj 2019, 13:46

tomaso1980 píše:
12 říj 2019, 13:58
dnes mi přišel poštou dopis s letáčkem na proplať to... Nevím kde vzali mojí adresu.

V zásadě se mi líbí business model. Proplatit faktury, kde dluží ČEZ a obdobně bonitní firmy a klidně bych do toho investoval, pokud by to dávalo rozumné procento výnosnosti....
Ano, posílali jsme informační letáček na potenciální investory, kteří například investují na Fundlift. Adresy jsou z Obchodního rejstříku.

Hezký den!
Money Store

P.S. zatím jsem nepřišel na to, proč mi systém odmítá externí link, když ostatní ho tu běžně používají. Asi abych to nezneužíval... ;)
Přílohy
PROPLATTO_invest2.png
PROPLATTO_invest2.png (85.2 KiB) Zobrazeno 42161 x
PROPLATTO_invest1.png
PROPLATTO_invest1.png (88.72 KiB) Zobrazeno 42161 x
MONEYSTORE s.r.o.
Korunní 810/104
10100 Praha-Vinohrady

Joshua
Administrátor
Gold pen
Gold pen
Reputace: 901
Kontaktovat uživatele:

Re: Proplat to

Příspěvek od Joshua » 14 říj 2019, 14:05

MoneyStore píše:
14 říj 2019, 13:46
P.S. zatím jsem nepřišel na to, proč mi systém odmítá externí link, když ostatní ho tu běžně používají. Asi abych to nezneužíval... ;)
Za to může naše nastavení fóra. Obecně jde linkovat až od čtvrtého příspěvku kvůli nejrůznějším vykukům, kteří tu dají příspěvek s odkazem a pak už nikdy nepřijdou. Nicméně děkuji za zpětnou vazbu, nastavení je očividně vztaženo i na platformy a toto omezení je pro ně zbytečné.

Carhir
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Re: PROPLATTO

Příspěvek od Carhir » 14 říj 2019, 14:38

MoneyStore píše:
14 říj 2019, 13:32

....

Co se týmu týče - vlastníci se dají najít na oficiálních WEBech.

....
Hezký den!
Money Store s.r.o.
Dobrý den, můžete mi poslat odkaz kde najdu informace o lidech kteří stojí za touto platformou? Přiznám se že mi trochu vadí že se představujete pouze jménem platformy a vůbec nevím kdo jste...

MoneyStore
ownerP2P
Bronze pen
Bronze pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MoneyStore » 14 říj 2019, 16:51

Děkuji za zájem,

Službu www.proplat.to provozuje společnost MoneyStore, s.r.o., což je firma postavená na základech společností Eurioclaim, Eurtoclaim Praha, to už jsem zmiňoval. Jednatelem je Ing. Ivo Krátký, společníkem Květoslava Krátká. Detail lze najít například ZDE . Skupina, respektive vlastnická struktura funguje už hodně dlouho, žádný jiný kapitál, tuzemský či zahraniční do firmy nevstupuje, za firmou nestojí žádný skrytý vlastník ;) .

Moje maličkost - Ing. Ivo Ščuka, pracuji ve společnosti jako Obchodní ředitel. Vystupovat zde osobně nepovažuji za úplně vhodné, byť zkušeností z bankovní a finanční sféry mám hodně. Tenhle profil jsme vytvořili jako "tiskový mluvčí" a reprezentuje tedy informace od firmy. Ale máte pravdu v tom, že osobně to samozřejmě vypadá lépe. Když s námi investujete, nebo řešíte faktoring, komunikujete samozřejmě ještě s dalšími pracovníky, kteří mají na starosti evidenci a schvalování faktur, ověřování profilu rizika, administrativu, bankovní transakce a podobně.

Hezký den,

Ivo Ščuka
MONEYSTORE s.r.o.
Korunní 810/104
10100 Praha-Vinohrady

Carhir
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carhir » 15 říj 2019, 08:47

Děkuji za informace.

kimchi
Reputace: 1

Příspěvek od kimchi » 15 říj 2019, 15:27

Tak jsem se díval na různé možnosti investic, včetně dluhopisů a moje resumé je zatím toto :

1.Dluhopisy jsou pro mě dost rizikové a na příliš dlouhou dobu. Našel jsem tam podniky, které opravdu nevypadají zdravě a že by vrátili dluh mi nepřijde pravděpodobné

2.Ivestice do ZONKY je vzhledem k výši úroku pro mě nezajímavá, a úvěry jsou na dost dlouhou dobu

3. Investice do firemních úvěrů je podle mne docela divočina, snadnost jak lze takový úvěr získat svádí k lehkovážnosti a otázka je, proč zdravé firmy nejdou do banky, kde by rozhodně dostali lepší úrok

4. Nejvýhodnější se mi zdají platformy jako je ROGER.CZ a PROPLAT.TO, kde je jasné, že se investuje do krátkodobě chybějící cash flow a to u firem, které jsou zdravé a dlouhodobě funkční. Co se týče objemu vede ROGER, ale je to dost pracné pořád sedět a vybírat aukce a pak číst maily, kam co a kdy platit. Úroky vzhledem k přetlaku investorů nejsou nijak slavné, někde to jde až na 1.3 %, což už je pod inflací. PROPLAT.TO sice nenabízí aukcí tolik, ale úročení je tam vyšší, protože investoři se ještě nerozkoukali, takže dnes jsem investoval ve třech aukcích za 12.75 % - 13.85 %. Pokud bych využil investiční automat, tak bych ani u PC nemusel sedět o posílání peněz za vyhrané aukce ani nemluvě. Přijde mi také, že ten rating od CRIBISu je přísnější než co používá ROGER. Já jen doufám, že to mají dobře ošéfované a nebude to padat.

Carhir
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carhir » 15 říj 2019, 16:03

kimchi, překvapuje mě lehkost s jakou jsi dospěl k závěru že nejlepší investice je proplat.to. Ve stručnosti:
- pokud jsi nacpal všechny peníze na jedno místo - chyba číslo jedna
- pokud se bojíš rizika ztráty kapitálu tak narvat peníze na platformu která je tady velmi krátce a nemá žádný slušný track record je chyba číslo dvě
- pokud budeš spoléhat na nějaký investiční automat a ratingy - tři

Představa že budu sedět v houpacím křesle a někde se mi moje prostředky budou automaticky rozmnožovat s výnosem 10%+ je hodně bláhová.

Doufám že jsi takto investoval jenom pár tisíc a že případně takto zaplacené ,,školné" pro tebe nebude likvidační...

miklik

Příspěvek od miklik » 16 říj 2019, 14:44

JPT píše:
10 říj 2019, 15:12
MoneyStore píše:
...
Zdravím, díval jsem se na stránky a byly tam příklady investic a byl tam jako příklad úrok 5% p.a.. Máte někde nějaké statistiky ? 5 % je běžné a nebo se dá vydělat i víc ? Pro 5% se mi tam asi nebude chtít registrovat. I když bych si v autoinvestu nastavil, že chci např. 8%, tak jestli mě vždycky někdo nepřebije nižším úrokem a já bych se tam pak registroval zbytečně.
Já jsem se zatím neregistroval, ale mají na stránkách preview z aukcí, je tam vidět šest aukcí jako ukázka, ale není tam úrok.Ale přemýšlím, že to zkusím, možná tam nebude tak narváno jako v Rogeru

MoneyStore
ownerP2P
Bronze pen
Bronze pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MoneyStore » 16 říj 2019, 15:59

Děkujeme za názory.
Protože se diskuse vede u nás "ve vláknu", dovolím si reagovat v kontextech... snad nevadí, že docela detailně/dlouze:
Carhir píše:
15 říj 2019, 16:03
No nepředpokládám, že „kimchi“ dal všechny peníze na proplat.to. A kdyby to „shodou náhod“ pro něj byla zásadní investice, což by mě samozřejmě těšilo, tak si myslím, že právě ten koncept faktoringu, tedy riziko na straně odběratele je jinak, než u ostatních P2P platforem. Na straně plátců jsou u nás logicky silné firmy, které si mohou diktovat splatnost, tedy firmy které nepadají a dokonce tam teď bylo i statutární město. Diverzifikace portfolia tak probíhá na úrovni plátců.
Carhir píše:
- pokud se bojíš rizika ztráty kapitálu tak narvat peníze na platformu která je tady velmi krátce a nemá žádný slušný track record je chyba číslo dvě
Závisí na celkovém pohledu. Kdyby toto tvrzení platilo absolutně, tak nikdy nic nového nemá šanci. To asi neplatí, že? Naší službu proplat.to stavíme na konceptu, který na trhu není rozhodně běžný a ten FinTech přístup do toho vnáší dynamiku a rychlost. A vzhledem k tomu, že oslovujeme cílovou skupinu, která nemá na trhu moc alternativních řešení, jsem si jist, že budeme i v budoucnosti nad širším portfoliem plátců dosahovat vyšších úrokových sazeb.
Carhir píše:
Investiční automat má smysl právě u nás na proplat.to. My nechceme bojovat s konkurencí na poli P2P úvěrů na 12 až 48+ měsíců. Pokud budete tvořit krátkodobé portfolio, logicky to reprezentuje nějakou administrativní zátěž. A pokud za půl roku otočím investici 2-3x, je jasný, že musím vyhodnocovat rizika vícekrát, než když totéž udělám 1x za 36 měsíců. Kdo z nás ví, co se bude dít v říjnu 2022? Ale co se bude na úrokových sazbách dít v prosinci 2019, to asi odhadne většina uživatelů P2Pforum, ale i proplat.to. Náš investiční automat nastavuje i podíl na investici, podíl na celkovém portfoliu atd. A dá se samozřejmě zapnout/vypnout. Když jsme investiční automat stavěli, představa chování poučeného investora byla, že má část portfolia, kde si vyzkoušel výnosy, nastaví automat a nechá peníze otáčet dokola. Přitom otáčet znamená, že investuje dlouhodoběji, opakovaně, ale přitom má vysokou likviditu investic. Zastaví, změní strategii nebo investuje ručně. Žádný problém. Chce to vyzkoušet. ;)
Carhir píše:
Představa že budu sedět v houpacím křesle a někde se mi moje prostředky budou automaticky rozmnožovat s výnosem 10%+ je hodně bláhová.
S tím nezbývá než souhlasit :) . My samozřejmě máme zájem, aby faktury vstupující do prostředí proplat.to byly spolehlivé, takže plátce prověřujeme i mimo systém ratingů. Ověřujeme existenci závazků a správnost údajů na fakturách, historii firem, atd. Automat samozřejmě nemůže být vševědoucí, rating vychází z oficiálně dostupných informací, takže vždy je tam nějaká míra osobní angažovanosti nezbytná.
Carhir píše:
Doufám že jsi takto investoval jenom pár tisíc a že případně takto zaplacené ,,školné" pro tebe nebude likvidační...
Já také!
kimchi píše:
15 říj 2019, 15:27
4. Nejvýhodnější se mi zdají platformy jako je XXXXX a PROPLAT.TO, kde je jasné, že se investuje do krátkodobě chybějící cash flow...jen doufám, že to mají dobře ošéfované a nebude to padat.
Podle reálných finančních transakcí a analýzy vstupujících faktur to vypadá, že služba proplat.to oslovila mezeru na trhu. Díky online přístupu k obou stranám finanční transakce je administrativně zvládnutelná soutěž o každou jednu fakturu, tedy dodavatelé se tak mohou operativně rozhodovat. A co se dlouhých splatností faktur týče, v případě ochlazení trhu se budou ještě prodlužovat. A už nyní jsou v některých segmentech trhu neuvěřitelné. Někde jsem to už psal – například v odvětví „Specializované stavební činnosti“ jsou u 25% firem vystavovány faktury se splatností delší jak 51 dní. Splatnost 80 nebo 120 dní docela běžná, i když v našich aukcích se takhle dlouhé splatnosti zatím neobjevily. Tedy zaplatíte materiál, vyrobíte, pak mzdy, pak prodáte a ještě 120 dní čekáte, než vám někdo zaplatí. Takže celý řetězec funguje a vám v tom leží peníze klidně i půl roku… A půjčíte si tedy na to se zajištění vlastním majetkem? Chválím vlastní zahrádku, to je jasné, ale nám to fakt dává smysl ;) .
MONEYSTORE s.r.o.
Korunní 810/104
10100 Praha-Vinohrady

MoneyStore
ownerP2P
Bronze pen
Bronze pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MoneyStore » 16 říj 2019, 16:10

miklik píše:
16 říj 2019, 14:44
...Já jsem se zatím neregistroval, ale mají na stránkách preview z aukcí, je tam vidět šest aukcí jako ukázka, ale není tam úrok.Ale přemýšlím, že to zkusím, možná tam nebude tak narváno jako v Rogeru
Pro zajímavost, aktuální přehled některých aukcí tak, jak je vidí soutěžící investoři právě TEĎ...
Přílohy
Aukce1610.png
Aukce1610.png (41.24 KiB) Zobrazeno 41999 x
MONEYSTORE s.r.o.
Korunní 810/104
10100 Praha-Vinohrady

kimchi

Příspěvek od kimchi » 16 říj 2019, 16:25

Carhir píše:
kimchi, překvapuje mě lehkost s jakou jsi dospěl k závěru že nejlepší investice je proplat.to. Ve stručnosti:

Tak carhir ze mě udělal idiota, který sedí na houpacím křesle a myslí si, že automat mu vydělá na živobytí ...

No, myslím, že zas takový idiot nejsem. Mám svůj majetek rozložen do nemovitostí, kryptoměn, zlata, úvěrů, podílů a dluhopisů (fundlift) a na živobytí si vydělávám prací. V minulém příspěvku jsem chtěl jen napsat, že mě baví investovat přes PROPLAT.TO, protože mě přihazovat a hrát si s aukcemi prostě baví a úroky jsou tam vysoké. Kdybych investoval do nějakého dlouhého dluhopisu, kór teď na prahu velké krize, to bych jednak nespal, jednak bych se nudil.. Taktéž jsem se bavil při investování do podílů přes Fundlift, ale jen do té doby, než některé startupy začaly padat..

Carhir
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carhir » 16 říj 2019, 16:35

MoneyStore píše:
16 říj 2019, 15:59
Děkujeme za názory.
...

Já vám velice děkuji za reakci. V jednom vás ale musím zklamat - mám za sebou několikaleté investování na Rogerovi a odvážím se říci že o tomto typu investic alespoň trošku něco vím. Zde několik mých poznámek:
- řešení které tady uvažujete tady už několik let je, lídrem je samozřejmě Roger který ostatním ujel o parník + je tady x dalších platforem které se snaží prosadit na tomto trhu. Myslím si že teď začínat už je docela pozdě.
- nejméně jedna platforma v tomto segmentu padla (SpotiPay) což dokazuje to že úspěch v tomto oboru není automatický a u platforem které jsou nové je namístě velká obezřetnost
- protože jste začali až teď tak potřebujete růst a to velice rychle. Abyste dokázali přilákat investory tak potřebujete nabízet vysoký výnos. Tím ale nebudete atraktivní pro firmy nabízející faktury které skončí třeba u právě u zavedeného Rogera s etablovanou investorskou základnou kde se rozhodně neprofinancují za 10%+ úrok
- omlouvám se ale z toho mi vychází že budete muset na platformu pouštět i případy které by jinde neuspěly a které budou rády za takto vysoký úrok
- tvrzení že ,,riziko je na straně odběratele" z mé zkušenosti není přesné. Jak uvádíte tak odběratelé jsou ,,silné firmy, které si mohou diktovat splatnost" což znamená i to že si mohou diktovat i jiné věci, například zápočty pohledávek (příklad vyúčtování bonusů). V tuto chvíli investor bude držet pohledávku nikoliv za silnou stabilní firmou, ale za noname malým dodavatelem jehož jméno při investici ani nezaregistroval (osobně zažito na Rogerovi)
- investiční automaty / ratingy apod - nevím zda jste si všimli (asi ne) ale na tomto fóru kde se nachází obecně lidé trochu investičeně vyspělejší tyto vymoženosti nepovažují za nějaký skvělý nástroj, ale naopak za způsob jakým platforma dokáže mezi investory umístit i kousky méně lákavé (např. nyní velmi diskutovaný IaA na Mintosu).

Zklamu Vás, ale dokud neuvidím tak 2 roky bezchybného provozu, první proinvestovanou miliardu a omračující statistiky ohledně defaultu tak u Vás investovat nehodlám. Každopádně Vám držím palce!
Naposledy upravil(a) Carhir dne 16 říj 2019, 16:59, celkem upraveno 1 x.

Carhir
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carhir » 16 říj 2019, 16:48

kimchi píše:
16 říj 2019, 16:25
Tak carhir ze mě udělal idiota, který sedí na houpacím křesle a myslí si, že automat mu vydělá na živobytí ...
kimchi nevšiml jsem si že bych použil tento výraz. Jenom jsem si pozorně přečetl tvůj předchozí příspěvek kde jsi vyjmenoval řadu investičních příležitostí - u každé našel nějaké mouchy proč pro tebe není dobrá až ti vyšla ta jediná správná...

A nemůžu si pomoct - situace kdy se tady zmíní nová platforma a během chvíle se zde objeví dva noví uživatelé kteří ji tlačí v každém příspěvku mi přijde velmi úsměvná ;)

MoneyStore
ownerP2P
Bronze pen
Bronze pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MoneyStore » 17 říj 2019, 09:54

Carhir píše:
16 říj 2019, 16:35

Já vám velice děkuji za reakci. V jednom vás ale musím zklamat - mám za sebou několikaleté investování na Rogerovi a odvážím se říci že o tomto typu investic alespoň trošku něco vím.
...
Každopádně Vám držím palce!
Snad to vezmete jak to píšu = Děkuji za detailní reakci!
Opravdu. To, že jsme se do toho pustili teď není nic tajného, to je samozřejmě vidět a Apple taky nebyl první, kdo přišel s mobilem jak ho známe dnes :) . To, že se v oblasti P2P investování vyznáte je OK, stačí si vyjet Vaše příspěvky tady na fóru. Takže beru Vaše poznámky k věci a ani jim nemám důvod něco vytýkat. Je to Váš názor a já ho tak beru. Na fóru je aktuálně 591 zaregistrovaných čtenářů. Kolik z nich je investorů a kolik z nich poučených investorů, to netuším. Možná by to šlo nějak zjistit... Každopádně, Vaše hodnocení nemusí nutně sdílet všichni.

Platformu Rxxxr samozřejmě známe a není ani jediná v tomto segmentu investování. Koneckonců i P2P úhrada faktur má alternativy. Proto jsme se docela dost věnovali definici našeho segmentu trhu a vyhodnocovali prázdná místa na trhu. Jsem si jist, že místo je nejen pro zavedené. Nepředpokládám, že miliardu proinvestujeme do dvou měsíců, to je jasný. A rizika odběratel/dodavatel? My ověřujeme faktoringovou transakci před spuštěním akce. Už jsme se párkrát s dodavatelem na proplat.to dohodli na "odmítnutí" faktury, protože odběratel měl mentální problém s faktoringovou transakcí. Netlačíme na pilu i když formálně v našem konceptu proplat.to my jsme factor/postupník. Aktuální úroky jsou vidět u nás na webu a 10%+ aktuálně dosahujeme se striktním procesem akceptace faktur. Až budeme mít tu miliardu, asi to půjde dolů :roll: . A na foru je vidět, že tady investoři vědí o čem mluví. Jestli si někdo pustí automat, nebo ne je přece jen na něm, to je doplněk, ne výhybka... Automat na několikaleté investici která bude znamenat 35% mého investičního rozpočtu v milionech Kč je samozřejmě nesmysl. Teď už můžu koukat na čísla v systému proplat.to. Zatím to vypadá, že automat se používá na okamžitou reakci u vyšších úroků, pak si investor už řídí osobně, kam se chce dostat a v jakém rozsahu poptávky.

A automatický úspěch opravdu nečekáme, ten se musí odpracovat. :)

Hezký den všem investorům!
MONEYSTORE s.r.o.
Korunní 810/104
10100 Praha-Vinohrady

JPT
Gold pen
Gold pen
Reputace: 398
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JPT » 17 říj 2019, 13:00

MoneyStore píše:
17 říj 2019, 09:54

Opravdu. To, že jsme se do toho pustili teď není nic tajného, to je samozřejmě vidět a Apple taky nebyl první, kdo přišel s mobilem jak ho známe dnes :)
Já jsem věděl o Roger i o SpotiPay,ale nikde jsem se neregistroval i když do toho faktoringu jsem investovat chtěl. Nehledal jsem teda žádné jiné platformy, ale teď toto Proplat.to mě celkem zaujalo a mám z toho dobrý pocit. Nevím teda, jestli to bude fungovat i u Proplať to a v internetovém prostředí, ale lidi chodí nakupovat i do Alberta, i když tam jsou největší ceny a i když o pár desítek metrů dál stojí nejlevnější Kaufland, takže i když bude třeba proplat.to nabízet větší úroky, tak si to zákazníky podle mě najde.
Tabulka pro výpočet z výpisu Mintosu (nejaktuálnější, kterou mám) : https://drive.google.com/drive/folders/ ... 2_ZU-jF0qC

Odpovědět