FinGood.cz

K diskusím: Bankerat; Banking-online.cz; CroFunGo; FinGood; Investown; Nafirmy.cz; Proplat.to; Pujcmefirme.cz; Roger; Ronda Invest; Snapo; Symcredit; Žlutý meloun
Odpovědět
Chichi43
Gold pen
Gold pen
Reputace: 337
Kontaktovat uživatele:

Re: FinGood.cz

Příspěvek od Chichi43 » 15 lis 2023, 17:30

Vyhýbej se obloukem všem investicím do moravskoslezkého kraje. (Totéž platí pro i další zaostále regiony.)

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1496
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyLuke » 20 lis 2023, 19:01

Zdravím, dnes jsem se kouknul na složení svého portfolia. Po změně UI se ukazují i problematické investice, mám jich už 8.

Z toho 2 úvěry ve vymáhání:

M&M Skubida Trade s.r.o. (23022701)
GaPa building s.r.o. (23013101)

Jsem zvědavý, jak se to bude vyvíjet.

Teď je v nabídce nová půjčka v Priority Pass, investoři dávají do této půjčky v průměru 36 585 Kč, což ukazuje velký přebytek kapitálu mezi investory. 1,5 MEGA zainvestováno opět zase rychle.

FraK
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1346
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FraK » 20 lis 2023, 22:30

Ohromny prebytek volne hotovosti prijde na trhu v lednu 2024 po vyplaceni protiinflacnich dluhopisu. To na trh naraz prijde nekolik miliard Kc, ktere budou hledat uplatneni. Cekam lednovou really na prazske burze.
Zkušenosti:
P2P (P2B): Mintos, Zonky, Ronda, Bondster, Investown, Upvest, FinGOOD, Roger, Nafirmy, Robocash, PeerBerry, Lendermarket, Afranga, Esketit, Lande, EstateGuru, Roier
Broker: FIO, Interactive, LYNX, eToro, Degiro, Revolut

Míra
Reputace: 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra » 22 lis 2023, 11:32

Musím říct, že mě Fingood trochu znepokojuje také. Přesně tyhle dvě půjčky Skubida a Gapa mám taktéž ve vymáhání plus další 3 neplatí pravidelně.....to jest 5 z 25.Nemam velké částky i tak uvažuji že Fingood už vynechám. Jaký rozdíl proti Ronda Invest....97 investic 40 splacenych ani jeden default....ano výnos cca 8%,Fingood cca 11% ,nicméně jen na papíře. Nejvíc mi štve, že u Skubidy slíbili info k 15.11 a dodnes nic.

Storepa
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Storepa » 22 lis 2023, 11:36

15.11. Mne prisel od FG email:
dovolujeme si Vás informovat o vývoji situace u úvěrů společností pana Marka Skubidy (Optimus Prime s.r.o., Slezské bytové domy s.r.o., Slezský garážový park s.r.o., M&M Skubida Trade s.r.o. a Slezskomoravská developerská s.r.o.).

Proběhlo několik velmi intenzivních jednání a dnes bychom Vás rádi informovali o jejich výsledcích. Z několika možných řešení jsme nakonec vybrali jedno, které je sice delší, ale bez ztrát. Jednáme s bonitním investorem, který má zájem o převzetí dotčených projektů pana Skubidy. Převzetí bude probíhat postupně dle následujícího harmonogramu:

1/ sankční úroky a částky vyplývající z obnovy a prolongace úvěrů u společnosti Slezskomoravská developerská s.r.o. - zbývající neuhrazené faktury budou zaplaceny do poloviny prosince 2023.

2/ Slezský garážový park s.r.o.
a) 1. platba bude uhrazena do konce listopadu, s tím, že tyto finanční prostředky budou použity jako záloha na odkup pohledávek za společností Slezský garážový park s.r.o.

b) Doplatek kupní ceny za postoupení této pohledávky proběhne nejpozději k datu 20.12.2023, s tím, že zájemce o odkup akceptuje jako výši kupní ceny této pohledávky výši jistiny k datu splatnosti pohledávek včetně řádného úročení, tedy řádného úroku, dopočteného k datu úhrady postoupené pohledávky.

3/ OPTIMUS PRIME s.r.o.
a/ 1. platba CZK budou použity na úhradu řádných úroků všech otevřených úvěrů v ESS Skubida, a to tak, aby nebyla žádná společnost po splatnosti u Vaší společnosti ke konci roku 2023.

b/ Celá kupní cena za postoupení obou pohledávek proběhne nejpozději do 31.1.2024, s tím, že výše kupní ceny bude stejně jako u případu číslo 1/ stanovena jako výše jistiny k datu splatnosti pohledávek včetně řádného úročení, tedy řádného úroku, dopočteného k datu úhrady postoupené pohledávky.

4/ Slezskomoravská developerská s.r.o.
Podrobné řešení k postupnému odkupu celého portfolia pohledávek za touto společností jsme připraveni se zájemcem o odkup poskytnout v průběhu ledna 2024.

5/ Slezské bytové domy s.r.o.
Tyto úvěry si vyřeší s v průběhu prvního kvartálu roku 2024 prostřednictvím hypotečního úvěru.

6/ M&M Skubida trade
u této investice dojde ke splacení všech nedoplatků a od nového roku bude v režimu standardního splátkového kalendáře.

Výše uvedené řešení je předběžně odsouhlasené mezi námi, zmíněnými klienty a zájemcem o převzetí pohledávek. Pokud by v následujících týdnech nedošlo k uzavření smluvního vztahu, budeme nuceni uplatnit jiné řešení a postupy.

Pan Skubida to rozjel ve velkem

Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra » 22 lis 2023, 11:44

No, tohle mě nepřišlo....Tobě ano, díky za info...Moc nechápu, jak jim mohl ten Skubida projít sítem. Jako to je masakr.

Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra » 22 lis 2023, 11:47

Možná poslali mejly větším investorům, já mám opravdu proti průměru malé částky do více investic. Na druhou stranu, by to nemělo hrát roli.

topa
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od topa » 22 lis 2023, 12:27

Také mi daný mail přišel.

Storepa
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Storepa » 22 lis 2023, 12:31

Míra píše:
22 lis 2023, 11:47
Možná poslali mejly větším investorům, já mám opravdu proti průměru malé částky do více investic. Na druhou stranu, by to nemělo hrát roli.
Nemam investovano v kazde pujce ze zmineneho seznamu, a tam kde mam, jsem dal nejnizsi povolene minimum.

Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra » 22 lis 2023, 12:34

Ok....možná pouze zapomněli poslat, nebo to spadlo...Nevím. Díky za info

Edudant
Reputace: 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Edudant » 23 lis 2023, 15:22

Hmm...ja mam tedy u Skubidy 7 problemovych investic (dohromady za 65 000 Kc) a zadny e-mail mi neprisel :x ...Priority Pass uz mam taky nejakou dobu.
Taky bych si predstavoval trochu lepsi zachazeni od Fingoodu :roll:

Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra » 23 lis 2023, 17:32

No nevím, já kontroloval komlet vše a žádný mail, co vyvádí Skubida prostě není....Navic problematických půjček přibývá. Začal jsem s Fingood na zkoušku, pak přispíval více a toto beru jako zdvyžený prst....asi tak

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyLuke » 23 lis 2023, 17:45

Zdravím, také mi nepřišel žádný email. Naštěstí tam nemám žádný ranec. Budu investovat již méně a minimální částky. Také plánuji navyšovat investovanou částku v Ronda Invest.
Fingood_PP_23.11.2023.jpg
Fingood_PP_23.11.2023.jpg (34.12 KiB) Zobrazeno 425 x

Krtek
Reputace: 11
Kontaktovat uživatele:

Re: FinGood

Příspěvek od Krtek » 25 lis 2023, 12:23

Luckyluke:
U Ronda je trošku problém s tím, že jsou to participace. Investown i Fingood jsou crowfundingové platformy. Licence kterou obrdrželi má mimo jiné i podmínku, že peníze z investic musí být na jiných účtech odělené od majetku společnosti. Tohle Ronda nemá. Jinými slovy, pokud by Investown nebo FG zkrachoval, tak máme pořád smlouvy o úvěrech. Pokud zkrachuje Ronda, tak nemáme v ruce vůbec nic a můžeme se soudit jen s Rondou. Ta může přejít do insolvence a konec.
Netvrdím že je to dobře nebo špatně že to takhle je. Sám investuji na všech třech platformách. Jen je dobré i tohle vědět. ;)

Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra » 25 lis 2023, 13:02

Samozřejmě ta legislativa je trošku odlišná, ale zajištění u Ronda je vždy do 80 Ltv.....Fingood např. teď investice Miloslavov. Nabízí 10 tranší 250.milionu a zajištění 9,1.milonu eur.....zvláštní.

Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra » 25 lis 2023, 13:06

Za mě prostě Fingood chrlí investice s mizerným zajištěním, zkušenost zatím špatná.....30% problémových. Takže nechávám to osudu a nepřidávám.

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyLuke » 25 lis 2023, 13:42

Krtek píše:
25 lis 2023, 12:23
Pokud zkrachuje Ronda, tak nemáme v ruce vůbec nic a můžeme se soudit jen s Rondou. Ta může přejít do insolvence a konec.
Netvrdím že je to dobře nebo špatně že to takhle je. Sám investuji na všech třech platformách. Jen je dobré i tohle vědět. ;)
Investuji u Fingoodu od 1.1.2023, mám tam nainvestováno 4 x více než u Ronda Invest.
U Ronda Invest jsem cca 5-6 měsíců a mám tam zatím jen menší investici.
Od investorů a z recenzí vím, že u Ronda Invest je splácení bez problémů, žádné zpožděné platby či problematické investice.

Dnes mi na Fingoodu naskočil větší počet problematických investic - zpoždění plateb u 11 investic (5-10D), 2 úvěry ve vymáhání.

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek » 25 lis 2023, 13:53

Míra píše:
25 lis 2023, 13:02
Samozřejmě ta legislativa je trošku odlišná, ale zajištění u Ronda je vždy do 80 Ltv.....Fingood např. teď investice Miloslavov. Nabízí 10 tranší 250.milionu a zajištění 9,1.milonu eur.....zvláštní.
Je to zvláštní. Oni tam píšou Vzhledem k silnému zajištění v podobě nemovitostí v hodnotě v hodnotě 9,1 mil. (223,8 mil. Kč) €
Přitom v teaseru se píše že těch 9,1 mil. jsou pozemky, ne nemovitosti. Pak je tam ještě aval finálního majitele. To silné zajištění co jsem pochopil nedosahuje ani výše úvěru. Zkusím se na to v pondělí zeptat. Možná tam mají někde chybu.

Jinak já mám na Fingoodu 58 investic za cca 1,1 mio a vše úplně bez problémů. Vždycky se objeví nějaká platba v prodlení, ale všechno během pár dní zase zmizne. Jak je ten koláč Zdraví mého portfolia tak tam je to trochu nepřehledné. Bavil jsem se s nima o tom telefonicky. Je potřeba se podívat do peněženky. Typicky Rojek (23080947) svítí že je platba v prodlení, ale ve skutečnosti není, protože je v peněžence připsána. Svítí proto, že přišla třeba o den později a naskočil tam sankční úrok. Může to být celkově třeba jen pár stokorun a já z toho budu mít třeba jen 30 haléřů, ale z toho koláče to nezmizne, dokud se neuhradí i ten dluh těch pár korun. Oni to doplatí, ale takhle to ve výsledku vypadá jako by nezaplatili vůbec.
Nevím jestli jsem to vysvětlil srozumitelně.

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek » 25 lis 2023, 14:02

Lucky Luke:
Dnes mi na Fingoodu naskočil větší počet problematických investic - zpoždění plateb u 11 investic (5-10D)
Vysvětlil jem to v předešlém postu. Také mi naskočili zpožděné platby, ale v peněžence je mám, takže nejsou zpožděné. Zkontroluj si peněženku. Není tam jen doplacený sankční úrok, který musí firma doplatit samostatně, rsp nějaká jejich účetní. Ty úroky tam naskakují hned a bez milosti. Na Fingoodu mě řekli, že i víkend hraje roli když se to připíše místo soboty až v pondělí.
Ronda funguje jinak. Peníze ti vyplácí Ronda, ne ten dlužník. Je to participace na jejich úvěru. Takže oni si ty výplaty dokážou pohlídat.

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyLuke » 26 lis 2023, 09:23

Tak je to tak. Rojek - 22.11.2023 již proběhla platba. A 23.11.2023 přišly sankční úroky 5 hal.
Díky za vysvětlení.

Odpovědět