Fundlift - zkušenosti

web: www.fundlift.cz
Odpovědět
hoodoo
Silver pen
Silver pen
Reputace: 126
Kontaktovat uživatele:

Re: Fundlift - zkušenosti

Příspěvek od hoodoo » 09 srp 2023, 09:38

hoodoo píše:
07 srp 2023, 09:18
Z těch pár slov v článku to nevypadá na podvod od počátku. Firma měla nějaký produkt, který jí vydělával. Měla nějaký majetek používaný pro výrobu, měla výrobní prostory... Vypadá to, že je co zpeněžit a něco se investorům vrátí.
Pěkně blbej článek. Ty další už poskytují jiný obrázek...

Chichi43
Gold pen
Gold pen
Reputace: 337
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chichi43 » 11 srp 2023, 18:04

tak už přišel mailem formulář pro přihlášení pohledávky do insolvenčního řízení BB bartoni.
Má to 9 stran a vypadá to brutálně složitě. Jestli to chtějí poslat písemně poštou s podpisem ověřeným notářem tak to radši těch 5 tisíc odepíšu hned.
Ale jestli stačí mail tak to nějak zkusím.

zbynhu
Administrátor
Gold pen
Gold pen
Reputace: 2141
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbynhu » 11 srp 2023, 18:49

Chichi43 píše:
11 srp 2023, 18:04
Mrkni do vlákna Nafigate - viewtopic.php?f=34&t=863

Přihláška do IŘ pro mě byla novinka. No, nakonec to tak složité nebylo, ale dostanu stejně kulový...
Poslat to stačí datovkou.

Držím pěsti.
Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.

jkjk
Silver pen
Silver pen
Reputace: 170
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkjk » 03 říj 2023, 18:28

jkjk píše:
08 srp 2023, 17:51
Tak B&Bartoni, spol. s r.o. se nám k 13. červnu 2023 přejmenovala na RD SR s.r.o.
25.7. byl podán insolvenční návrh, o úpadku zatím nebylo rozhodnuto. Ale je to asi jen otázka času. Pak nás bude čekat přihlašování pohledávek do insolvence. Osobně moc nedoufám, že by z toho něco bylo.
Tak zatím stále nebyl prohlášen úpadek. Mj. 21 mil. od Ministerstva průmyslu a obchodu, miliony od leasingovky. Asi už je čas rozloučit se s nějakou slušnou výtěžností.

zbynhu
Administrátor
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbynhu » 11 říj 2023, 10:49

Dnes splacen Zvíkov - poslední úrok + jistina.
Dokonce poslali něco málo navíc za ten cca mesíc, kdy jistinu drželi nad splatnost (ačkoliv podle podmínek by na to asi měli právo až do konce tohoto měsíce).
Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.

Carhir
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1123
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carhir » 28 lis 2023, 16:38

Carsharing AJO, který na Fundliftu v roce 2016 vybral přes 7 miliónů korun, jde do likvidace.

Není se čemu divit, na carsahringový trh se v uplynulých letech vrhli velcí hráči v čele s tuzemským car4way a dostupnost vozidla je jedním z nejdůležitějších prvků v tomto businessu.

Holt je rozdíl, zda těch aut máte po městě 50 nebo 500...

doonio
Gold pen
Gold pen
Reputace: 566
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od doonio » 08 pro 2023, 20:50

Nevolali Vám poslední týden dva taky z Fundliftu?

Jejich chybou jsem se dostal do mínusu, byl splacen dluhopis Zvíkov a k němu i úroky za 6měsíců. Reálně měly být úroky jen za 3měsíce. Já to v mezidobí stihnul vybrat a nyní jsem tam v mínusu pár tisíc. A fundlift aktivně volal, abych toto saldo dorovnal. Váhám jak s tím naložit. V obchodních podmínkách o tom nic nepíší, ano čistě z lidského hlediska bych to měl vrátit, ale jejich diletanský přístup a nekomunikace u několika projektů mi způsobila daleko větší ztrátu, takže nemám moc chuť jim cokoliv dalšího posílat a je mi jasný, že pokud by se nějaký dluhopis ještě splatil, tak si to vezmou z toho. Jak byste se zachovali vy? Poslat/neposlat. Můžou mě za to právně popotahovat - počítám že pro pár tisíc se jim to nevyplatí.
P2P: Mintos, EstateGuru,LinkedFinance
Převody měn: Revolut, IB FX, Akcenta
Broker: Degiro, IB, FIO e-broker

zbynhu
Administrátor
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbynhu » 08 pro 2023, 22:39

doonio píše:
08 pro 2023, 20:50
Nevolali Vám poslední týden dva taky z Fundliftu?

Jejich chybou jsem se dostal do mínusu, byl splacen dluhopis Zvíkov a k němu i úroky za 6měsíců. Reálně měly být úroky jen za 3měsíce. Já to v mezidobí stihnul vybrat a nyní jsem tam v mínusu pár tisíc. A fundlift aktivně volal, abych toto saldo dorovnal. Váhám jak s tím naložit. V obchodních podmínkách o tom nic nepíší, ano čistě z lidského hlediska bych to měl vrátit, ale jejich diletanský přístup a nekomunikace u několika projektů mi způsobila daleko větší ztrátu, takže nemám moc chuť jim cokoliv dalšího posílat a je mi jasný, že pokud by se nějaký dluhopis ještě splatil, tak si to vezmou z toho. Jak byste se zachovali vy? Poslat/neposlat. Můžou mě za to právně popotahovat - počítám že pro pár tisíc se jim to nevyplatí.
Mně nevolali, ale je to proto, že jsem jim tu částku zpátky poslal. U mě se jednalo jen o nižší stovky korun a neměl jsem chuť se s nima handrkovat. Všechny Tvé argumenty jsem ale taky zvažoval. Zahučím tam na jiných projektech, na investory zvysoka kašlou a pak ještě sekají takovéhle chyby...

Z případných splátek jiných projektů ti to určitě strhnou, tak záleží, jestli se něco z těch, co máš, vymůže.

Odpovědět