Pěkný den,
protože se pomalu ale jistě blíží konec roku, rozhodl jsem se tak trochu bilancovat a sdílet tu něco o našem společném fóru.
Pro mě osobně to byl rok náročný, ale o to více naplňující. Fórum za jediný rok, co se týče uživatelů, příspěvků i návštěvnosti vyrostlo na dvojnásobek, z čehož mám obrovskou radost, ale do budoucna i pár obav.
Mezi největší radosti patří, že je tu celá řada uživatelů, která se nebojí sdílet své hluboké znalosti a zkušenosti. Dělá to dokonce ráda a bez nároku na zisk. Za sebe jako admina musím nepokrytě přiznat, že čím dál více čtu a méně píšu. Řada lidí je tu v jistých ohledech dál než jsem já a tak jsem je prostě přijal za své digitální mentory.
Další obrovskou radost mám z osobních setkání. Jsem rád, že je fórum místem, které se překlápí i do offline světa a pomáhá budovat i nějaké to přátelství mezi lidmi, kteří by se třeba normálně nepoznali. Doufám tedy, že se Brno domluví i na nějakém tom dalším svařáku, turbomoštu... nebo co to tam vlastně máte

. Osobní setkávání bude něco, co bych bez nejmenších pochyb rád udržel dál.
Je tu pochopitelně pár obav a ta největší je právě z růstu. Fórum čelí situaci, kdy starou partu každý rok doplní stejný počet nových lidí. Za této situace je nesmírně těžké udržet si právě ryzí atmosféru. A nepochybně tu vzniknou i nějaké ty názorové neshody. Tady jsem nesmírně rád za novou posilu v týmu, protože Zbynhu je člověk, kterého si nesmírně vážím a zastává podobné hodnoty jako já.
Atmosféru však netvoří vedení fóra. Tedy, jen do jisté míry. Především je v rukou každého zdejšího uživatele a třeba i reputace, kterou může předat. Jako investoři asi sami víte, jak je důležité podpořit, čemu sami věříte. Tedy prosím hlavně starou gardu, ať kdykoliv a bez obav píše, co má na srdci. Moje PM schránka je každému otevřena
Vsadím se že podobných keců máte před Vánoci plný email. Nebojte, už končím.. alespoň s úvodem

.
Chtěl bych každému jednotlivému uživateli poděkovat. Přečetl jsem si totiž každý jeden příspěvek. Za sebe udělám vše pro to, aby fórum bylo i nadále slušným a nezávislým místem pro diskusi.
Mějte se fajn a užijte si svátky a konec roku.
Joshua
Statistiky:
Počet témat, příspěvků a registrovaných uživatelů.

- měsíčně.PNG (19.91 KiB) Zobrazeno 1704 x
Tady je pak dlouhobější pohled na stejné hodnoty, ale ročně.

- ročně.PNG (10.6 KiB) Zobrazeno 1704 x
Návštěvnost fóra se blíží k hranici 500 lidí denně.

- návštěvnost.PNG (9.4 KiB) Zobrazeno 1704 x
A tohle jsou největší spameři s počtem příspěvků nad 500 kousků, tedy gratuluji
.
Jan (2022); LuckyLuke (1510), vyvar z ovaru (1020), Joshua (942), GOGO7 (873), zbynhu (789), Saraph (732), jejinka (584), Flyboy (582), doonio (509), JPT (504).
Jestli správně počítám... dohromady máme přes 10k příspěvků. když odečtu vedení, které ten bordel moderuje.. páni, napsali jste půlku fóra

. Asi budu muset natisknout ty trička... (ne, vážně bez ironie.. díky že jste tu).
Jo a ještě seznam nejnavštěvovanějších a nejčtenějších témat:
1. Mintos
2. Zonky
3. Akcie a dluhopisy (nyní už je to rozděleno)
4. Volná diskuse (aneb člověk žije i offtopicem)
5. Bondster
6. Fundlift
7. Transakce do/ze zahraničí
8. P2P lending - všeobecná diskuse
9. Další poskytovatelé P2P v zahraničí
10. Investiční deníky (na to, že běží 4 měsíce a statistiky jsou za celý rok... wow)
Teď už vážně končím. No a protože jsem byl na kurzu linorytu, tak posílám kus kvalitního umění z Liberce na závěr

. Mějte se fajn.

- 2.jpg (395.04 KiB) Zobrazeno 1704 x